Orrefors

Orrefors alla glas är när glasblåsningens konst möter tidlös design och innovativt hantverk. Sedan 1898 har detta prestigefyllda varumärke förvandlat glas till konstverk och varje bit är ett unikt uttryck för skicklighet och kreativitet. Från glittrande kristallglas till sofistikerade vaser, Orrefors erbjuder en värld av elegans för marknadsansvariga som söker det där lilla extra. Så, varför inte ta en virtuell rundtur i glasverkstaden för att hitta den perfekta företagspresenten eller det där unika objektet som lyfter ditt företagsevent till nästa nivå.

Kategorier och Nyckelpunkter för Orrefors

Orrefors är ett varumärke som är känt för sin högkvalitativa glasproduktion och innovativa design. Här är några nyckelpunkter och kategorier som definierar varumärket:

Dricksglas av alla tänkbara modeller

Orrefors erbjuder ett brett sortiment av glas för olika typer av drycker, passande för festliga tillfällen eller för vardagsbruk. Deras glas är kända för sin tidlösa estetik och funktionalitet.

Ljusstakar och Ljuslyktor

Orrefors har ett omfattande utbud av ljusstakar och ljuslyktor, alla med en skandinavisk designtradition som kännetecknas av rena, enkla linjer för ett samtida uttryck.

Vaser och Skålar

Orrefors erbjuder ett sortiment av vaser och skålar som kännetecknas av tidlös estetik, funktionalitet, hantverk och hållbar kvalitet. Deras vaser och skålar är designade för att smycka det moderna hemmet.

Karaffer och Fat

Orrefors karaffer och fat är kända för sin elegans, enkelhet och självförtroende. De är designade för att vara både vackra och funktionella, och kan användas både till fest och till vardags.

Orrefors alla Glas Serier

Orrefors har flera glas serier, alla med sin egen unika design och funktionalitet. En av deras mest kända serier är ?Informal?, designad av Björn Dahlström, som är känd för sin enkelhet och funktionalitet.

Glaskonstnärer och Designer

Orrefors har samarbetat med många kända glaskonstnärer och designers genom åren, inklusive Sven Palmqvist, Nils Landberg, Vicke Lindstrand, Ingeborg Lundin, och Gunnar Cyren.

Orrefors och Volvo

Orrefors har ett långvarigt samarbete med Volvo, där de har skapat unika glasdetaljer för flera av Volvos bilmodeller.

Nobel och Orrefors

Orrefors har en stark koppling till Nobelpriset, då de har skapat de unika glaspriserna som delas ut till Nobelpristagarna varje år.

Promotion och Profilering

Orrefors erbjuder också skräddarsydda lösningar för företag som vill använda deras produkter för promotion och profilering. Deras högkvalitativa glasprodukter kan anpassas med företagets logotyp eller annan design för att skapa en unik och minnesvärd gåva.

Orrefors Dricksglas av alla tänkbara modeller

När kvalitet och design står i centrum för ditt företags image, är Orrefors dricksglas det självklara valet. Från eleganta vinglas till sofistikerade champagneglas, vi förser ditt företag med glasverk som representerar det bästa av svensk designtradition och hantverk.

Varje glas i vårt sortiment är en spegling av renhet och skönhet, tillverkat av det finaste kristallglas. Vi förstår betydelsen av varje detalj, och det är därför våra dricksglas är den perfekta symbiosen av funktion och estetik, medan våra rödvinsglas är utformade för att optimera varje arom och smaknyans.

För den sofistikerade samlaren av whisky, har våra whiskyglas och tumblerglas blivit en symbol för kvalitet. De som uppskattar en mer robust och lättillgänglig dryck, kan välja mellan våra ölglas och highball-alternativ. För mixologen erbjuder vi en rad martiniglas och ginglas, och för de som föredrar en klassisk touch har vi coupe-glasen.

Vårt utbud av vattenglas är lika praktiskt som det är elegant, medan varje bit av kristall är ett bevis på vårt engagemang för hållbarhet och kvalitet. Den unika beer taster-serien tar fram det bästa i varje ölsort, och för dem som föredrar en mer traditionell dryck, är våra old fashioned-glas det ultimata valet.

Varje shotglas och tulpanglas erbjuder en annorlunda dryckesupplevelse, och våra romglas är speciellt utformade för att fira dryckens rika historia. För den moderna baren har vi pils-glas som är perfekta för ljusa ölsorter, och varje drinkglas är ett måste för de mest kreativa cocktails.

De som står för en hållbar inställning till livet kommer att uppskatta våra ölglas på fot, medan ipa-entusiaster kan räkna med glas som lyfter fram den speciella smaken. Och för en autentisk upplevelse erbjuder vi irish coffee glas, perfekta för att njuta av en klassisk varm dryck.

Slutligen, för att fullända varje affärsinredning eller företagsevent, erbjuder vi anpassad merch som representerar ditt företags märke och engagemang för högsta kvalitet.

Välj Orrefors för att försäkra att varje dryckesögonblick blir ett tillfälle att minnas, och ett uttryck av ert företags finess och uppmärksamhet på detaljer.

På följande länk hittar ni hela vårt utbud av glas med tryck, vi erbjuder allt från enkla dricksglas till vackra champagneglas till Ert företag.

Vackra Ljusstakar och Ljuslyktor i Glas

När du tänker på ljusstakar och ljuslyktor, vad kommer då först i åtanke? Kanske tänker du på en mysig kväll hemma, med levande ljus som skapar en varm och inbjudande atmosfär. Eller kanske tänker du på en elegant middagsbjudning, där ljusstakar och ljuslyktor bidrar till en sofistikerad och lyxig känsla. Oavsett vilket, så är det ingen tvekan om att ljusstakar och ljuslyktor spelar en viktig roll i att skapa rätt stämning i ett rum.

Ett varumärke som verkligen förstår detta är Orrefors, de har länge varit en ledande aktör inom glasdesign och tillverkning. De erbjuder en rad olika produkter, allt från vinglas till ljusstakar och ljuslyktor, alla med en distinkt skandinavisk design.

En av deras mest populära produkter är Carat ljusstake. Denna ljusstake är inspirerad av juveler och ädelstenar, och har en oregelbunden geometri som skapar vackra ljusreflektioner i kristallen. Den finns tillgänglig i tre olika storlekar, och detaljerna finns i antingen brons eller rostfritt stål.

Orrefors erbjuder också en rad olika ljuslyktor. En av dessa är Hallon ljuslykta, som är formgiven av Anne Nilsson. Denna ljuslykta har en unik design som påminner om formen på ett hallon, vilket ger den ett lekfullt och charmigt utseende.

För de som föredrar ljusstakar för värmeljus, erbjuder Orrefors också flera alternativ. Deras ljusstakar är baserade på en skandinavisk designtradition med rena, enkla linjer för ett samtida uttryck.

Orrefors har också flera produkter som är perfekta för de som älskar hjärtan. De erbjuder till exempel en kristall telyslykt formad som ett hjärta, vilket är perfekt för en romantisk kväll hemma.

För de som är intresserade av unika och ovanliga designs, erbjuder Orrefors också produkter som Raspberry, Celeste, Olympiska elden, Tulpan, Discus och Pluto. Dessa produkter har alla unika och intressanta former och designs, vilket gör dem till ett utmärkt sätt att lägga till en personlig touch till ditt hem.

Slutligen, om du letar efter ett sätt att skapa en stark profilering för ditt företag eller varumärke, kan Orrefors produkter vara ett utmärkt val. Med deras eleganta och sofistikerade design, kan deras produkter hjälpa till att skapa en stark och minnesvärd bild för ditt företag.

Så oavsett om du letar efter en ljusstake eller ljuslykta för att skapa en mysig atmosfär hemma, eller om du letar efter en unik och elegant produkt för att stärka din företagsprofil, kan Orrefors vara det perfekta valet för dig. Med deras långa historia, starka hantverkstradition och innovativa design, kan du vara säker på att du får en produkt av högsta kvalitet.

Vaser och Skålar i modern Design

I varje framgångsrikt företagsmiljö finns en strävan efter skönhet och kvalitet, vilket återspeglas i varje detalj av inredningen. Vår samling av vaser och skålar från Orrefors erbjuder en oslagbar kombination av modern design och tidlös elegans.

Vår carat vas är en hyllning till den skickliga hantverkskonsten, där varje bit av kristall är noggrant formad för att skapa ett mästerverk av ljus och reflektion. Varje glas-produkt i vårt sortiment är en spegling av renhet och skönhet, från den populära hallon skål till den exklusiva kristallvas.

För de som söker en unik twist i sin inredning, erbjuder vi kristallskål och glasskål i olika storlekar och former. Vår fyrverkeriskålen är en äkta konversationsstartare, perfekt för att skapa en minnesvärd atmosfär i alla företagsevent eller möten.

Varje vas carat och carat kristallvas i vår samling är designad för att lägga en extra nivå av sofistikiering till varje rum. För de som föredrar en mer klassisk stil, är tulpanvas ett perfekt val, med dess tidlösa form och eleganta utseende.

Den unika fuga skål erbjuder en kombination av funktion och estetik, medan hjärta-formade skålar lägger till en personlig touch. För en mer naturnära känsla, är eden skål ett idealiskt val, som för tankarna till en lummig trädgård.

För de som uppskattar minimalistisk design, erbjuder vi rund vas, som är perfekt för moderna och rena utrymmen. Vår raspberry-serie tillför en lekfull och färgglad atmosfär, och varje bit av precious-kollektionen är ett bevis på vårt engagemang för kvalitet och design.

Att inkludera dessa produkter i ert företags katalog, inte bara stärker ert varumärkesbild utan också visar ert engagemang för att främja en miljö av kvalitet och stil. Och för de företag som vill driva sin promotion till nästa nivå, erbjuder vi anpassade produkter som speglar ert varumärkes unika karaktär och värderingar.

Välj Orrefors för att säkerställa att varje detalj i ert företags utrymme återspeglar ett engagemang för kvalitet, skönhet och tidlös design.

Karaffer, Fat och annat smått och gott

När det gäller att skapa en exklusiv och elegant atmosfär i företagsmiljöer, är det detaljerna som gör skillnaden. Med vårt utbud av Orrefors Glasbruk produkter, erbjuder vi inte bara funktionalitet, utan också en oslagbar estetik som passar perfekt in i varje affärssammanhang.

Varje whiskykaraff i vår kollektion är ett exempel på mästerligt hantverk och sofistikerad design, perfekt för att förhöja upplevelsen av varje fin whisky. Vi förstår vikten av presentation, och det är därför vårt sortiment av fat är omsorgsfullt utvalt för att matcha alla typer av företagsevenemang och möten.

Vår eleganta kollektion av askfat och askkopp glas är designade för att komplettera varje rökavdelning eller lounge, medan fat löv-serien adderar en naturlig touch till varje bordssättning. För de som letar efter något unikt, erbjuder vi enjoy karaff - en modern tolkning av klassiskt serveringsglas, perfekt för både vatten och vin.

För de kunder som vill ge sina gäster en upplevelse utöver det vanliga, har vi iskuber som är idealiska för att hålla drycker kalla utan att späda ut dem. Och för att fullända varje bordssättning, erbjuder vi tallrik löv och underlägg som inte bara är praktiska utan också estetiskt tilltalande.

Vår kollektion av tallrikar och assiette är noga utvalda för att spegla en kombination av kvalitet och design, perfekt för att förhöja varje måltid och möte. Med dessa produkter i ert sortiment, säkerställer ni inte bara en hög standard av gästfrihet, utan också en atmosfär av sofistikiering och stil.

Genom att välja Orrefors Glasbruk för ert företag, investerar ni i mer än bara glasprodukter. Ni investerar i ett arv av kvalitet och design som kommer att uppskattas av era klienter och medarbetare. Låt oss hjälpa er att skapa en oförglömlig atmosfär och en känsla av verklig lyx.

Orrefors alla Populära Glas Serier - Vilka är dom?

 • Intermezzo Blue: Förstärk representationen av sofistikiering och innovation i er verksamhet med denna ikoniska serie, känd för sin unika blå droppe.
 • Difference: Optimera era kunders dryckesupplevelse med glas som är utformade för att förhöja smak och bukett av olika drycker.
 • Swedish Grace: Låt klassisk svensk design berätta er historia genom denna serie som står för enkelhet och funktionalitet, perfekt för den nordiska stilen.
 • Street: Lägg till en kantig och modern touch till ert sortiment med denna serie, inspirerad av stadens pulserande energi.
 • Sofiero: Skapa en atmosfär av klassisk elegans med denna djupt slipade serie, som reflekterar ljusets spel som inget annat.
 • More: Lägg till mångsidighet och modern design i ert erbjudande med denna serie, perfekt för både dagligt bruk och festligare tillfällen.
 • Carat: Som namnet antyder, låt ert företags rykte glänsa med denna serie som är inspirerad av juveler och ädelstenar.
 • Divine: Lev upp till företagets namn med denna exklusiva serie, utformad för att fira livets mest minnesvärda ögonblick.
 • Nobel: Prestera på högsta nivå med denna prestigefyllda serie, använd vid Nobelbanketten och avsedd för de mest exklusiva sammanhangen.
 • Prelude: Inbjud era partners att njuta av en serie som representerar traditionell hantverksskicklighet och tidlös design.
 • Pulse: Håll takten med tiden genom att erbjuda denna moderna och robusta serie, som står emot de dagliga påfrestningarna i ett hektiskt affärsliv.
 • Crazy Heart: Visa uppskattning genom gåvor från denna charmigt unika serie, perfekt för att uttrycka erkännande och tacksamhet.
 • Morberg Collection: Integrera en del av den svenska naturen och passionen för matlagning med denna serie skapad av en känd svensk kock och personlighet.
 • Balance: Betona harmoni och välbefinnande i ert företags utrymmen med denna serie som speglar jämvikt i design och form.
 • City: Stärk ert företags urbana och sofistikerade image med denna moderna serie som avspeglar det kosmopolitiska livets dynamik.
 • Optica: Erbjud en optisk upplevelse med denna serie, där varje glas är en hyllning till ljus och reflektion.
 • Sense: Fördjupa er kundupplevelse med denna serie som framkallar en känsla av harmoni och balans vid varje användningstillfälle.
 • Eden: Presentera en serie som symboliserar en lummig trädgård, perfekt för de som uppskattar naturinspirerad design och hantverk.
 • Zephyr: Låt era klienter känna den lätt bris som denna serie förmedlar, med dess luftiga design som är lika uppfriskande som en mild vind.
 • Dizzy Diamond: Lys upp varje mötesrum med denna glittrande serie som fångar och bryter ljuset på ett sätt som för tankarna till dansande diamanter.
 • Clown Glas: Injicera lekfullhet och färg i era presentationer med denna serie, där varje pjäs är lika unik och personlig som en clown i manegen.
 • Silvia: Inkludera en touch av 1960-talets glamour med denna serie, som står för tidlös skönhet och elegans.
 • Illusion: Ge plats för fantasin med denna serie, där glasens design och form ger en illusion av rörelse och djup.
 • Metropol: Erbjud en stadsmässig och chic känsla med denna serie, perfekt för det moderna företaget som värdesätter stil och finess.
 • Optica Symphony: Som en symfoni för ögat, låt denna serie vara en hyllning till ljusets och glasets samspel, skapande en visuell fest för betraktaren.
 • Friday: Avsluta arbetsveckan med denna avslappnade och informella serie, som inbjuder till umgänge och avkoppling.
 • Karolina: Upplev den subtila elegansen och den rena designen som kännetecknar denna serie, perfekt för att komplettera en raffinerad smak.
 • Rhapsody: Förgyll era evenemang med denna serie som är en ode till musiken, med dess flödande former som fångar rytmen och livets melodi.
 • Helga: Ta del av denna serie som är en hyllning till nordiskt ljus och klarhet, där varje glas reflekterar en ren och orörd skönhet.
 • Amor Vincit Omnia: Låt kärleken segra i ert företag med denna passionerade och hjärtliga serie, perfekt för att fira partnerskap och framgång.

Genom att inkludera dessa serier i ert företags katalog, säkerställer ni inte bara kvalitet och design utan också en koppling till svensk kulturarv och designexcellens. Varje serie erbjuder en unik berättelse och identitet som speglar ert företags engagemang för finess och kvalitet.

Glaskonstnärer och Designer - Namn och Verk

 • Simon Gate: Upplev den tidlösa elegansen med Orrefors klassiska Graal-serie, där varje pjäs berättar en historia av tradition och innovation.
 • Erika Lagerbielke: Utforska den berömda Intermezzo-serien, med dess signaturblå dropp, en symbol för modern svensk glaskonst och hantverksskicklighet.
 • Lena Bergström: Förgyll ditt sortiment med Carat-seriens nya tolkning av slipade juveler och kristaller, perfekt för exklusiva evenemang och miljöer.
 • Jan Johansson: Inför minimalistisk skönhet med serien Marin, där klarhet och form samverkar för att reflektera ljus och elegans.
 • Ingegerd Råman: Välj enkelhet och funktionalitet med den minimalistiska och stilrena serien Explicit, där form möter funktion i varje detalj.
 • Viktoria and Martin: Investera i konstverk där tradition möter modernitet, och varje pjäs från deras kollektion framhäver den svenska glaskonstens renhet och skönhet.
 • Gunnar Cyrén: Upplev Nobelservisen, skapad för att fira och hedra Nobelprisets prestige och betydelse ? en serie som tillför värde och anseende.
 • Lars Hellsten: Förse din inredning med Skrufs serien, där robusta, organiska former ger en känsla av naturens oförutsägbarhet och skönhet.
 • Nils Landberg: Låt 1950- och 60-talens elegans återuppstå med Tulpan-serien, som erbjuder enkelhet och en känsla av svävande lätthet.
 • Carl Fagerlund: Framhäv skönheten i ljusspel med hans lysande armaturer, som förvandlar varje rum till ett konstverk.
 • Anne Nilsson: Låt er inspireras av serien Horizon, där himmel möter vatten i ett fascinerande spel av färg och ljus.
 • Sven Palmqvist: Upptäck Orrefors tidlösa Fuga-serien, där konst och funktion går hand i hand i hans revolutionerande centrifugformade glas.
 • Martti Rytkönen: Skapa en dialog om form och uttryck med serien Explicit Stripes, där varje linje berättar sin egen historia.
 • Olle Alberius: Inkludera den legendariska serien Ariel i ert utbud och låt era kunder uppleva en värld av färg och fantasi.
 • Vicke Lindstrand: Njut av hans pionjärarbete inom glaskonst, Mingus är en svensk glas-ikon som lanserades som kanna för martini.
 • Edward Hald: Presentera era klienter för Fish Graal, en serie som fångar havets underverk i Orrefors glas.
 • Eva Englund: Erbjud hennes färgstarka och expressiva Maja-serie, som lyser upp varje rum med sin levande skönhet.
 • Ingeborg Lundin: För er som värdesätter skönhet och funktionalitet, upptäck hennes prisbelönta Apple-serie.
 • Helen Krantz: Hennes serie Twister visar på dynamik och kraft i form av spiralrörelser som fängslar betraktarens öga.
 • W Johansson: Hans serier avbildar den svenska glasindustrins hjärta och själ, där varje pjäs är en del av en större berättelse.

Med dessa kollektioner från Orrefors, kommer ditt företag att vara en del av en rik historia av svensk design och hantverk som uppskattas världen över. Varje pjäs representerar en perfekt gåva eller tillägg till kontorsmiljön som visar uppskattning.

Orrefors samarbete med Volvo

I en tid då företag strävar efter att skapa unika och minnesvärda varumärkesupplevelser, står samarbetet mellan Orrefors och Volvo ut som ett lysande exempel på innovation och designexcellens. Denna unika allians representerar en fusion av två världskända svenska varumärken, som tillsammans har skapat något verkligen extraordinärt.

Ett av de mest framträdande resultaten av detta samarbete är utvecklingen av en exklusiv växelspak, som inte bara är en funktionell del av bilen utan också en symbol för lyx och raffinemang. Denna volvo växelspak, utformad av Orrefors, representerar en perfekt harmoni av hantverksskicklighet och modern teknik.

Denna växelspak är inte bara en imponerande designfunktion i Volvo-bilarna, utan också en hyllning till svensk design och ingenjörskonst. Genom att kombinera Orrefors expertis inom glastillverkning med Volvos ledarskap inom bilindustrin, har de lyckats skapa en produkt som är både praktisk och estetiskt tilltalande.

För företag som strävar efter att skapa en unik identitet och erbjuda sina kunder det bästa, illustrerar samarbetet mellan Orrefors och Volvo hur två varumärken kan samarbeta för att höja varandras styrkor. Denna växelspak är inte bara en del av bilens inredning, den är en del av en större berättelse om kvalitet, innovation och svensk designtradition.

När ert företag väljer att samarbeta med oss, väljer ni inte bara en leverantör, utan en partner som är dedikerad till att leverera produkter och lösningar som speglar era värden och ambitioner. Låt oss inspirera ert företag med samma nivå av kreativitet och excellens som visas i samarbetet mellan Orrefors och Volvo.

Nobel och Orrefors

När det gäller att skapa en symbol för excellens och prestige, står samarbetet mellan Nobel och Orrefors som en lysande representation av tradition, kvalitet och exceptionell design. Denna union är en firande av det bästa inom svensk hantverksskicklighet och internationellt erkända prestationer.

Orrefors, känt för sitt mästerliga glashantverk, har skapat en exklusiv samling av Nobel glas. Dessa glas är inte bara dricksglas; de är ett konstverk, designade för att hedra de framstående individerna som årligen mottar Nobelpriset. Varje glas i denna serie representerar en kombination av Orrefors traditionella glasblåsartekniker och modern design.

Ett av de mest anmärkningsvärda verken i denna kollektion är djävulsglas, en unik och djärvt designad pjäs som fångar uppmärksamheten och väcker nyfikenhet. Denna pjäs är inte bara ett exempel på Orrefors kreativitet och innovationsförmåga, utan också ett tecken på deras förmåga att skapa konstverk som utmanar traditionella konventioner.

Att ha Nobel och Orrefors-produkter i ert företags portfölj innebär att visa era kunder och samarbetspartners att ni värdesätter excellens och kvalitet i varje aspekt av ert företag. Detta samarbete mellan två ikoniska varumärken står för en kombination av intellektuell prestation och estetisk perfektion, vilket representerar de ideala värdena för varje framgångsrikt företag.

Genom att välja Nobel och Orrefors-produkter för ert företag, investerar ni inte bara i högkvalitativa artiklar, utan ni gör också ett uttalande om ert engagemang för excellens och ert stöd för några av de mest värdefulla och hållbara traditionerna i både svensk och internationell kultur.

Samarbetet mellan Nobel och Orrefors är en påminnelse om att när två kraftfulla krafter förenas, kan resultatet bli något extraordinärt, något som kan inspirera och imponera på varje nivå inom ert företag.

Orrefors Antika Konstglas och Vaser genom tiderna

När man blickar tillbaka genom historien, framstår Orrefors som en tidlös aktör inom skapandet av både antika konstglas och moderna vaser. Varje skapelse bär på en del av historien, en del av den svenska glaskonstens arv som har överlevt genom århundraden.

Den ikoniska ariel-serien är ett utmärkt exempel på Orrefors förmåga att förena traditionellt hantverk med innovativ design. Dessa konstglas är inte bara pjäser av hög kvalitet, de är berättelser formade i glas, fulla av färg och liv. Varje ariel-föremål är ett bevis på företagets engagemang för konst och kvalitet.

För naturälskaren erbjuder Orrefors de charmiga glasfåglar. Dessa föremål är inte bara en hyllning till den svenska faunan utan också till hantverksskickligheten som krävs för att skapa så detaljerade och livfulla verk. Varje uggla och älg i serien är en glimt av naturens skönhet, fångad i glas.

Maja glas-serien representerar en mer modern touch av Orrefors design. Denna serie är en blandning av färg, form och funktion, skapad för att passa in i nutida estetik samtidigt som den hyllar traditionellt glashantverk.

Orrefors förmåga att skapa unika och meningsfulla föremål framträder tydligt i deras flakong-kollektion. Dessa eleganta behållare är mer än bara förvaringslösningar; de är konstverk som kan förhöja varje skrivbord eller mötesrum.

I hjärtat av Orrefors sortiment ligger konstglas. Varje pjäs är ett resultat av åratal av erfarenhet, passion och hantverk. Från de antikinspirerade skapelserna till de moderna tolkningarna av klassiska former, visar Orrefors konstglas deras engagemang för att förena det bästa av två världar.

Och till sist, neptunus-serien. Denna kollektion är en hyllning till havets djup och mysterium. Dess vågliknande former och flytande färger är ett uttryck för Orrefors förmåga att skapa konstverk som inte bara berör ögat utan också själen.

När ditt företag väljer Orrefors, väljer ni en del av svensk designhistoria. Ni väljer kvalitet, tradition och innovation. Ni väljer att ge era kunder och anställda en upplevelse som går utöver det vanliga, en upplevelse som förmedlar en känsla av exklusivitet och uppskattning. Låt oss tillsammans skapa en miljö som reflekterar ert företags värderingar och ambitioner, med konstglas och vaser från Orrefors.

Glashyttan i Orrefors och Branden

Den historiska glashyttan i Orrefors har länge varit en symbol för svensk glaskonst och hantverkstradition. Men den 11 juni 2023, vid fyratiden på måndagsmorgonen, upplevde denna ikoniska plats en betydande händelse. Räddningstjänsten fick larm om en brand i glasbruksområdet i Orrefors, en händelse som markerar en nyckelpunkt i dess historia.

Denna tragiska brand vid Orrefors glasbruk var inte bara en fysisk förödelse, utan den blev också en symbol för en vändpunkt. Trots den svåra situationen, har händelsen visat Orrefors förmåga att stå stark i motgångar och börja en process av förnyelse och återuppbyggnad.

Som en del av Orrefors långa och rika historia, kommer branden att komma ihåg som en tid då företagets motståndskraft och innovation blev tydligt. Det har blivit en del av berättelsen om hur Orrefors fortsätter att utvecklas, och hur de använder denna erfarenhet för att växa och förnya sin passion för glaskonst.

För företag som ser att samarbeta med Orrefors, symboliserar detta en möjlighet att vara en del av en resa av återfödelse och innovation. Att integrera Orrefors produkter i ert företagsutbud innebär inte bara att välja högkvalitativa glasföremål, utan också att investera i en del av svensk industrihistoria som står för kvalitet, tradition och förmågan att anpassa sig och blomstra, även i svåra tider.

Orrefors, trots den nyliga branden, står som ett levande exempel på att tradition och förnyelse kan gå hand i hand. Genom att inkludera Orrefors i ert företags historia, visar ni att ni delar dessa värden - en förkärlek för kvalitet, en uppskattning av hantverk och en förmåga att se framåt, mot en ljusare framtid.

Orrefors Glasbruk Historia och Fakta

Orrefors Glasbruk, en juvel i den svenska glasindustrin, har en rik historia och en stark koppling till kvalitet och hantverksskicklighet. Grundat 1898, har Orrefors varit en symbol för svensk glaskonst och design i över ett sekel.

Orrefors Glasbruk grundades av Erik Leonard Widlund, en visionär som såg potentialen i att utnyttja spillved från det lokala sågverket för att producera glas. Glasbruket växte snabbt och blev känt för sin produktion av tekniskt och medicinskt glas, samt serviser och hushållsglas i sodaglas.

Orrefors har alltid varit känt för sin innovation och kreativitet. Under 1900-talet anställde Orrefors flera framstående konstnärer och designers, inklusive Ingeborg Lundin, den första kvinnliga konstnären av betydelse vid bruket. Lundin blev internationellt känd för sina luftiga och innovativa glasdesigner.

År 1990 blev Orrefors en del av Orrefors Kosta Boda AB, en större koncern som också inkluderade det berömda Kosta Boda glasbruket. Denna sammanslagning markerade början på en ny era för Orrefors, med en större marknad och ökad kapacitet att producera och distribuera sina produkter.

Trots dess framgångar och bidrag till den svenska glasindustrin, stängdes Orrefors Glasbruk 2013. Men dess arv lever vidare. Idag fortsätter produktionen av glas under varumärket Orrefors vid glasbruket i Kosta, vilket säkerställer att Orrefors tradition av kvalitet och hantverksskicklighet fortsätter att glänsa i den globala glasindustrin.

Orrefors Glasbruk har haft flera ägare genom åren. Från dess grundare Erik Leonard Widlund, till Orrefors Kosta Boda AB, och slutligen New Wave Group AB, som förvärvade glasbrukskoncernen 2005. Varje ägare har bidragit till att forma Orrefors historia och dess plats i den svenska glasindustrin.

Orrefors Glasbruk kanske inte längre finns, men dess arv lever vidare. Dess historia och bidrag till den svenska glasindustrin kommer alltid att vara en viktig del av Sveriges kulturella och industriella landskap.


Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.

Orrefors Ljusstakar
Orrefors Skålar
Orrefors Vaser
Orrefors Ljuslyktor
Orrefors Fat & Assietter
Orrefors Konstglas
Orrefors Kristallskålar / Glas / Vaser / Karaffer
Orrefors Vinglas
Orrefors Champagneglas
Orrefors Ölglas
Orrefors Whiskeyglas
Orrefors Snapsglas
Orrefors Tumbler / Dricks / Vattenglas
Orrefors Martini / Cocktail / Drinkglas
Orrefors Konjakskupa
Orrefors Karaffer
Orrefors Vinkorkar
Orrefors Klockor
Orrefors Gåvokort
Orrefors Övrigt

278 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Orrefors
Orrefors Hallon fat 390mm
Orrefors Hallon fat 390mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 1040,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors More vinglas 44cl 4-pack
Orrefors More vinglas 44cl 4-pack

More Vin från Orrefors rymmer 44 cl. Vinglaset lyfter fram doft och smak i såväl r...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Beer lager ölglas 60cl 4-pack
Orrefors Beer lager ölglas 60cl 4-pack

Med Beer har Erika Lagerbielke och Orrefors skapat en serie där varje glas är form...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Peak highball glas 37cl 4-pack
Orrefors Peak highball glas 37cl 4-pack

Peak Highball från Orrefors rymmer 37 cl och är ett barglas som passar bra för ser...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors More vinglas 61cl 4-pack
Orrefors More vinglas 61cl 4-pack

More XL från Orrefors rymmer 61 cl. Vinglaset passar utmärkt till smakrika röda vi...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Pulse ölglas 55cl 4-pack
REA
Orrefors Pulse ölglas 55cl 4-pack

Med sin rena, distinkta linjer kombineras Pulse från Orrefors utmärkt med både dry...

600,00 kr

fr. 400,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Beer indian pale ölglas 47cl 4-pack
Orrefors Beer indian pale ölglas 47cl 4-pack

Med Beer har Erika Lagerbielke och Orrefors skapat en serie där varje glas är form...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Sofiero old fashioned glas 25cl
Orrefors Sofiero old fashioned glas 25cl

Sofiero Old Fashioned från Orrefors formgavs 1960 av Gunnar Cyrén. Seriens elegant...

fr. 400,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors City double old fashioned glas 34cl 4-pack
Orrefors City double old fashioned glas 34cl 4-pack

City Double Old Fashioned från Orrefors rymmer 34 cl. Barglaset passar bra för ser...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Hallon ljuslykta 69mm
Orrefors Hallon ljuslykta 69mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 360,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Peak underlägg inkl. hållare 100mm 4-pack
Orrefors Peak underlägg inkl. hållare 100mm 4-pack

Peak underlägg från Orrefors är tillverkade i rostfritt stål med titaniumbehandlad...

fr. 480,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Hallon ljuslykta 55mm
Orrefors Hallon ljuslykta 55mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 280,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Intermezzo snapsglas blå 6cl
Orrefors Intermezzo snapsglas blå 6cl

Intermezzo Snaps från Orrefors rymmer 6 cl och är munblåst i Sverige av skickliga ...

fr. 560,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Peak double old fashioned glas 34cl 4-pack
Orrefors Peak double old fashioned glas 34cl 4-pack

Peak Double Old Fashioned från Orrefors rymmer 34 cl och är ett barglas som passar...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Precious ljuslykta 60mm
REA
Orrefors Precious ljuslykta 60mm

Precious ljuslykta från Orrefors har en asymmetrisk design som bildar vackra brytn...

400,00 kr

fr. 299,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Pulse vinglas 46cl 4-pack
REA
Orrefors Pulse vinglas 46cl 4-pack

Med sin rena, distinkta linjer kombineras Pulse från Orrefors utmärkt med både dry...

600,00 kr

fr. 400,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Hallon vas 160mm
Orrefors Hallon vas 160mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 760,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Merlot vinglas 45cl
Orrefors Merlot vinglas 45cl

Merlot vin från Orrefors rymmer 45 cl och är ett vinglas som passar utmärkt för al...

fr. 480,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat vas 240mm
Orrefors Carat vas 240mm

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 2960,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Gin & tonic drinkglas 64cl 4-pack
REA
Orrefors Gin & tonic drinkglas 64cl 4-pack

Gin & Tonic från Orrefors rymmer 64 cl och är ett glas med en stor, ballongformad ...

600,00 kr

fr. 400,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Difference vattenglas 32cl
Orrefors Difference vattenglas 32cl

Vattenglaset i serien Difference från Orrefors rymmer 32 cl och är ett stilrent oc...

fr. 560,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat ljuslykta 65mm
Orrefors Carat ljuslykta 65mm

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 360,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Sofiero skål 155mm
Orrefors Sofiero skål 155mm

Den stora skålen i serien Sofiero från Orrefors formgavs av Gunnar Cyrén år 1960. ...

fr. 2560,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Hallon skål 190mm
Orrefors Hallon skål 190mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 420,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Intermezzo champagneglas blå 26cl
Orrefors Intermezzo champagneglas blå 26cl

Intermezzo Champagne från Orrefors rymmer 26 cl och passar till mousserande drycke...

fr. 640,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat ljusstake mässing 242mm 2-pack
Orrefors Carat ljusstake mässing 242mm 2-pack

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 2000,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat ljusstake 297mm
Orrefors Carat ljusstake 297mm

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 1400,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat ljusstake 242mm 2-pack
Orrefors Carat ljusstake 242mm 2-pack

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 2000,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Hallon vas 200mm
Orrefors Hallon vas 200mm

Förutom formen gör även namnet tydligt varifrån inspirationen till den vackert bub...

fr. 960,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors More karaff 150cl
Orrefors More karaff 150cl

More Karaff från Orrefors rymmer 150 cl och är avsedd för såväl vin som vatten. Vi...

fr. 680,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors More tumblerglas 44cl 4-pack
Orrefors More tumblerglas 44cl 4-pack

More Tumbler från Orrefors rymmer 44 cl. Glaset är format som en vinglaskupa. Glas...

fr. 520,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Valentino ljuslykta 68mm
Orrefors Valentino ljuslykta 68mm

Valentino ljuslykta från Orrefors är tillverkad i tjockt kristallklart glas format...

fr. 320,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Puck ljuslykta 36mm
Orrefors Puck ljuslykta 36mm

Puck ljuslykta från Orrefors i höjd 36 mm blev tilldelad utmärkelsen "Utmärkt Sven...

fr. 360,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat klotvas 108mm
Orrefors Carat klotvas 108mm

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 1360,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Carat cylindervas upper cut 370mm
Orrefors Carat cylindervas upper cut 370mm

Serien Carat bygger på en samtida tolkning av traditionell glasslipning som har gj...

fr. 6800,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Intermezzo karaff blå 112cl
Orrefors Intermezzo karaff blå 112cl

Intermezzo Karaff från Orrefors rymmer 112 cl och är avsedd för såväl vin som vatt...

fr. 1680,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Beer taster ölglas 47cl 4-pack
Orrefors Beer taster ölglas 47cl 4-pack

Med Beer har Erika Lagerbielke och Orrefors skapat en serie där varje glas är form...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Precious skål 160mm
REA
Orrefors Precious skål 160mm

Precious skål från Orrefors har en asymmetrisk design som bildar vackra brytningar...

1200,00 kr

fr. 895,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Beer pils ölglas 45cl 4-pack
Orrefors Beer pils ölglas 45cl 4-pack

Med Beer har Erika Lagerbielke och Orrefors skapat en serie där varje glas är form...

fr. 600,00 kr

MER INFORMATION
Orrefors
Orrefors Puck ljuslykta 57mm
Orrefors Puck ljuslykta 57mm

Puck ljuslykta från Orrefors i höjd 57 mm blev tilldelad utmärkelsen "Utmärkt Sven...

fr. 400,00 kr

MER INFORMATION