Laserpekare

Laserpekare och laser pointer är en strålande uppfinning som revolutionerar både underhållningsindustrin och teknikvärlden. Denna lilla apparat har förmågan att förvandla en tråkig presentation till en interaktiv upplevelse, och kan även användas inom en rad olika branscher. Laserpennor användas flitigt som presentatörer under olika presentationer på konferenser och olika rundvandringar för att punktmarkera ett visst objekt. Samtidigt fungerar de självklart som en vanlig kulspetspenna också och kan förses med både gravyr eller tryck för att användas i marknadsföringssyfte.

Nyckelpunkter för Laserpekare

Presentationer

Laserpekare är ett oumbärligt verktyg för presentationer. De hjälper till att rikta publikens uppmärksamhet mot specifika punkter på skärmen eller tavlan. Med en laserpekare kan du enkelt och effektivt framhäva viktiga punkter under ditt företagsmöte eller föreläsning.

Våglängder och Färger

Laserpekare kommer i olika färger, vilket bestäms av laserns våglängd. Vanligtvis finns de i rött, grönt och blått. Varje färg har sina egna fördelar. Till exempel är gröna laserpekare oftast ljusare och mer synliga än röda, vilket gör dem idealiska för användning i ljusa rum eller på stora avstånd.

Ljusstyrkor och Effekt

Laserpekarens ljusstyrka och effekt varierar beroende på dess användning. För presentationer och föreläsningar räcker det oftast med en laserpekare med låg effekt. För mer tekniska tillämpningar, som inom bygg- eller forskningssektorn, kan en högeffektslaserpekare behövas.

Marknadsföring och Reklam

Laserpekare kan också användas som effektiva marknadsföringsverktyg. De kan anpassas med företagets logotyp eller slogan och ges bort som företagsgåvor. Detta inte bara ökar företagets synlighet, utan skapar också ett positivt intryck hos kunder och partners.

Säkerhet

Säkerheten är en viktig aspekt att tänka på när man använder laserpekare. Även om de flesta laserpekare är säkra att använda, kan de med hög effekt orsaka ögonskador om de används felaktigt. Det är därför viktigt att alltid följa säkerhetsanvisningarna och aldrig rikta en laserpekare direkt mot någons ögon.

Laserpekare med Tryck

När det kommer till att köpa företagsreklam och merch, är det viktigt att tänka utanför boxen. En produkt som ofta glöms bort, men som har en enorm potential, är laserpekare. Dessa små, men kraftfulla verktyg kan bli en ovärderlig del av din marknadsföringsstrategi.

Laserpekare är inte bara för vuxna som behöver en presentatör för sina PowerPoint-presentationer. De kan också vara roliga och engagerande leksaker för barn. Med en liten laserpekare på en nyckelring, kan du hålla dina kunder underhållna och engagerade, samtidigt som du sprider ditt varumärke.

En av de stora fördelarna med laserpekare är att de är extremt portabla. De kan lätt passa i en ficka eller handväska, vilket gör dem till en perfekt presentartikel för mässor och konferenser. Dessutom, eftersom de är så lätta att bära runt, kommer ditt varumärke att visas varje gång någon tar ut sin laserpekare för att använda den.

En annan fördel med laserpekare är att de är mycket mångsidiga. De kan användas för allt från att peka ut viktiga punkter i en presentation till att leka med husdjur. Oavsett hur dina kunder väljer att använda sina laserpekare, kommer de att bli påminda om ditt företag varje gång de gör det.

När det gäller att välja rätt laserpekare för ditt företag, finns det några viktiga faktorer att tänka på. För det första, överväg storleken. Vill du ha en stor laserpekare som gör ett stort intryck, eller en mindre modell som är mer diskret? För det andra, tänk på strömkällan. Vissa laserpekare drivs av batterier, medan andra kan laddas upp via USB. Slutligen, tänk på vilken typ av tryck du vill ha på dina laserpekare. Vill du ha ditt företagsnamn, logotyp, eller kanske en rolig slogan?

Oavsett vilken typ av laserpekare du väljer, kommer de att bli en ovärderlig del av din marknadsföringsstrategi. Så nästa gång du funderar på att köpa företagsreklam eller merch, glöm inte bort laserpekare. De är små, praktiska, och kan göra ett stort intryck på dina kunder.

Många kallar dem Laser Pointer och Laserpennor men är det någon skillnad?

Laserpekare, även kallade laser pointer eller laserpennor, är små handhållna enheter som används för att rikta en ljusstråle mot en yta för att belysa något av intresse. De är vanligtvis drivna av ett batteri och har en laser som avger en smal, sammanhängande och lågeffekts ljusstråle. Laserpekare används ofta för att underlätta presentationer, men de kan också användas för en rad andra ändamål, såsom promotion och profilering.

Det finns ingen betydande skillnad mellan begreppen laserpekare, laser pointer och laserpennor. Alla termerna används för att beskriva samma typ av enhet, och de kan användas omväxlande. Laserpekare finns i olika färger och våglängder, och de kan variera i storlek och form. Vissa laserpekare är utformade som en pen eller laserpen, vilket gör dem ännu mer bärbara och praktiska att använda.

Oavsett om du kallar dem laser pointer eller laserpennor, är dessa enheter användbara verktyg för att rikta uppmärksamheten mot viktiga punkter under presentationer, marknadsföra ditt företag och engagera kunder och partners. Så nästa gång du överväger att köpa profilprodukter eller presentreklam, tänk på laserpekare som ett effektivt och mångsidigt alternativ.

Olika Våglängder och Färger

Laserpekare har utvecklats till en viktig teknologisk resurs inom företagsvärlden. Denna kraftfulla enhet har en bred användbarhet och kan användas i olika företagsapplikationer för att förbättra produktiviteten och effektiviteten. De används också flitigt som presentreklam och profilreklam med företags logotyper. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter av laserpekare och deras klassificeringar inom företagsmiljön.

Laserpekare klassificeras vanligtvis efter deras ljusstyrka och våglängd som bidrar till dess olika färger, de vanligaste klassificeringarna är följande:

  1. Röd Laserpekare: Dessa laserpekare använder en röd laserdiod och har en våglängd på cirka 650 nanometer. De är vanligtvis de mest prisvärda och används ofta i vanliga presentationer och möten.

  2. Grön Laserpekare: Gröna laserpekare har en kortare våglängd (vanligtvis runt 532 nanometer) och är betydligt ljusare än röda laserpekare. De är idealiska för användning i stora föreläsningslokaler och utomhuspresentationer där ljusförhållandena kan vara utmanande.

  3. Blå Laserpekare: Blå laserpekare har ännu kortare våglängd (vanligtvis runt 450 nanometer) och erbjuder en ännu högre ljusstyrka än gröna. De används ofta i vetenskapliga och tekniska presentationer där detaljer behöver markeras tydligt.

Laserpekare är oumbärliga verktyg inom företagsvärlden som hjälper till att förbättra presentationer, utbildning och kommunikation. Genom att välja rätt klassificering och våglängd på en laserpekare kan företag anpassa sin användning efter specifika behov. Oavsett om det handlar om att guida genom en presentation eller förklara komplexa koncept, är laserpekare en ovärderlig resurs som hjälper företag att leverera sitt budskap effektivt.

Klassificeringar, Ljusstyrkor och Effekt

Att definiera styrkan och kraften hos laserpekare görs vanligtvis genom att mäta deras ljusstyrka eller effekt. Ljusstyrkan mäts i milliwatt (mW) och är en viktig faktor när det gäller att bedöma hur stark och kraftfull en laserpekare är. Här är en översikt över de vanligaste klassificeringarna och deras ljusstyrka:

  1. Klass 1 (? 0,39 mW): Dessa laserpekare är de svagaste och säkraste att använda eftersom de inte kan orsaka ögonskador vid normal användning. De används ofta i situationer där säkerhet är av yttersta vikt, som i undervisningssammanhang.

  2. Klass 2 (? 1 mW): Laserpekare i denna klass är ofta röda och används i exempelvis presentationer och möten. De är relativt säkra att använda men kan orsaka ögonskador om de riktas direkt in i ögonen under en längre tid.

  3. Klass 3R (? 5 mW): Dessa laserpekare kan vara av olika färger och används inom en mängd olika tillämpningar. De är starkare än klass 2-laserpekare och kan innebära en större risk för ögonskador om de används felaktigt.

  4. Klass 3B (? 500 mW): Laserpekare i denna klass är betydligt starkare och kan användas inom vetenskapliga och tekniska sammanhang. De utgör en potentiell fara för ögonskador om de används felaktigt.

  5. Klass 4 (> 500 mW): Dessa laserpekare är mycket kraftfulla och kan användas i industriella och forskningsapplikationer. De utgör en allvarlig risk för ögonskador och hudbrännskador och kräver särskild försiktighet vid användning.

Det är viktigt att notera att att använda laserpekare på ett ansvarsfullt sätt är avgörande för att undvika olyckor och skador. Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer och använda skyddsutrustning, som skyddsglasögon, när det behövs. Dessutom kan lagar och regler för användning av laserpekare variera från plats till plats, så det är viktigt att vara medveten om och följa lokala föreskrifter.

Vad säger lagar och regler om Laserpekare?

I Sverige finns det lagar och regler som styr användningen av laserpekare. Enligt strålskyddslagen och strålskyddsförordningen krävs det tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten för att inneha och använda starka laserpekare i laserklass 3R, 3B och 4, med en uteffekt över 1 milliwatt (mW). Det är olagligt att använda sådana laserpekare på allmän plats och inom skolans område utan tillstånd.

Det är viktigt att följa dessa lagar och regler eftersom laserpekare kan vara farliga om de inte används på rätt sätt. Laserstrålar kan orsaka allvarliga ögonskador, bländning och i värsta fall permanenta synskador om de riktas mot någons ögon. Det är också olagligt att rikta en laserpekare mot flygplan, då det kan störa piloterna och orsaka farliga situationer.

För att undvika problem med laserpekare rekommenderas att aldrig titta direkt in i en laser eller i en laserstråle som reflekterats i en spegel[16]. Om du planerar att använda en laserpekare för presentationer eller andra ändamål, se till att följa säkerhetsanvisningarna och använd en laserpekare med lämplig effekt och våglängd.

När det gäller försäljning och marknadsföring av laserpekare, är det viktigt att följa gällande lagstiftning och regler. Den som säljer starka laserpekare i laserklass 3R, 3B eller 4 är skyldig att kontrollera att köparen har tillstånd för stark laserpekare. Att bryta mot reglerna kan leda till böter eller fängelse i högst två år.

Sammanfattningsvis är det viktigt att följa lagar och regler kring användning av laserpekare i Sverige för att säkerställa en säker och ansvarsfull användning av dessa verktyg.Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.


12 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

XD Collection®
4 i 1 penna
4 i 1 penna

Stilren penna tillverkad av mässing, både laserpekare, lampa, touch samt rollerbal...

fr. 49,20 kr

MER INFORMATION
Midocean
Alaska - Led&laserpekare i trälåda
Alaska - Led&laserpekare i trälåda

Multifunktionspenna i exklusiv träask. Kulspetspenna med blått bläck, Led lampa me...

fr. 43,90 kr

MER INFORMATION
Midocean
Triolux - Penna med laserpekare och touc
Triolux - Penna med laserpekare och touc

Multifunktionell kulspetspenna i silver metall. Blått bläck refill, vitt LED ljus,...

fr. 40,90 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
USB-minne med laser
Flera Färger
USB-minne med laser

Penna med inbyggt USB-minne och laserpekare

fr. 138,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Pen + Laserpointer 1 USB 2.0
Flera Färger
Pen + Laserpointer 1 USB 2.0

Penna med inbyggd flash-enhet och laser penna

fr. 60,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Laserpekare i plast (ABS)
Flera Färger
Laserpekare i plast (ABS)

Laserpekare i plast (ABS) med USB-uttag.

fr. 228,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Laserpekare med mottagare
Laserpekare med mottagare

Laserpekare med funktion för att navigera genom din presentation, framåt och bakåt...

fr. 166,00 kr

MER INFORMATION
MACMA
Leso - Laserpekare och LED-lampa
Leso - Laserpekare och LED-lampa

Metallpenna med laserpekare, LED-lampa. Tampo placeras på asken.

fr. 48,00 kr

MER INFORMATION
MACMA
Punkt - Laserpekare 4 i 1
Punkt - Laserpekare 4 i 1

Laserpekare även med LED lampa, kulspetspenna i metall med blått och rött bläck. U...

fr. 48,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
HASLAM Laserpekare
Flera Färger
HASLAM Laserpekare

Laser pekare i plast med LED ljus och fjärrstyrd presenterings funktion. I pappers...

fr. 330,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
KEYNOTE Laserpekare
Flera Färger
KEYNOTE Laserpekare

Multifunktionell laserpekare med kulspets och touchpenna samt LED lampa. I present...

fr. 55,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
PREZI Laserpekare
PREZI Laserpekare

Multifunktionell laserpekare med kulspets och touchpenna samt LED lampa. I presen...

fr. 59,00 kr

MER INFORMATION