Kikare

Vad är egentligen en kikare? Jo, en kikare är en optisk apparat som används för att förstora föremål och ge användaren en närmare och tydligare bild. Kikare finns i många olika storlekar och former, och kan användas för en mängd olika ändamål, som till exempel fågelskådning, jakt, sportevenemang och mycket mer.

Kikare med tryck

Kikare med tryck är en populär produkt inom presentreklam och profilering. Genom att trycka företagets logotyp eller budskap på kikaren kan man skapa en unik och användbar presentartikel som sprider företagsreklam på ett diskret och effektivt sätt.

Bra kikare för vuxna och barn

Att ge en kikare som present till en vän eller familjemedlem är alltid en uppskattad gest, oavsett ålder. För barn kan en handkikare vara ett roligt och spännande sätt att utforska naturen och upptäcka nya saker, medan en mer avancerad kikare med större förstoring och objektdiameter kan vara mer lämplig för vuxna.

Kikare och fågelskådning

En av de vanligaste användningsområdena för kikare är fågelskådning. Med en kikare kan man se fåglar på avstånd och studera deras beteenden och färger på nära håll. Det finns även specialdesignade kikare för fågelskådning som är lätta och smidiga att använda, och som ger en kristallklar bild även på långa avstånd.


Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.


7 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MEC Profil
Kikare 4x30 förstoring
Kikare 4x30 förstoring

Kikare av aluminium med 4 x 30 lins och gummigrepp. Rengöringsduk och nylonväska m...

fr. 96,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Kikare, 8 x 21
Kikare, 8 x 21

En mycket användbar kikare, 8 x 21 lins, svart konstläderfodral medföljer. Tillver...

fr. 189,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Kikare 10x42 förstoring
Kikare 10x42 förstoring

Kikare, 10 x 42, av aluminium som är gummibeklädd. Bra justeringsmöjligheter gör d...

fr. 452,00 kr

MER INFORMATION
MACMA
Bino - Kikare
Bino - Kikare

Kikare, med rengöringsduk, väskan kan fästas i bältet.

fr. 168,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Schwarzwolf TRIVOR Kikare i neoprenfodral
Schwarzwolf TRIVOR Kikare i neoprenfodral

Schwarzwolf-kikare med 10x25-optik, synfält på 1000 m: 101, betraktningsvinkel 5,8...

fr. 481,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
WANDERER Kikare
WANDERER Kikare

Minikikare i plast med 3x förstoring.

fr. 35,90 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
SAILOR Kikare
SAILOR Kikare

Kikare i plast med 4x förstoring. Inkl rengöringsduk i nylon.

fr. 79,00 kr

MER INFORMATION

Många olika typer och användningsområden för kikare

Kikare finns i många olika typer och modeller, och valet av kikare beror på vilket användningsområde den är avsedd för. För jakt och nattliga aktiviteter finns det mörkerkikare och nattkikare som är utrustade med infrarött ljus för att ge en klar bild även i mörker. För golfspelare finns det speciella golfkikare som kan användas för att bedöma avstånd och välja klubba. För marina aktiviteter finns det marin kikare som är vattentäta och motståndskraftiga mot saltvatten.

Hur förstoringsgrad och objektdiameter benämns

För att förstå vilken typ av kikare man behöver är det viktigt att ha koll på begreppen förstoringsgrad och objektdiameter. Förstoringsgraden anger hur mycket kikaren förstorar bilden, medan objektdiametern anger bredden på kikarens objektivlinser. En vanlig kikare kan ha en förstoringsgrad på 8-10 gånger och en objektdiameter på 25-40 mm, medan en mer avancerad kikare kan ha en förstoringsgrad på upp till 20 gånger och en objektdiameter på upp till 80 mm. En högre förstoringsgrad ger en större bildförstoring men kan också göra bilden mer suddig och skakig, medan en större objektdiameter ger mer ljusinsläpp och en ljusare bild.

Hur fungerar då en kikare?

En kikare fungerar genom att ljusstrålar träffar objektivlinserna och fokuseras på ett okular, som sedan ger en förstorad bild till användaren. Kikarens förstoringsgrad bestäms av hur mycket okularet förstorar bilden i förhållande till objektivlinsen, medan objektdiametern bestämmer hur mycket ljus som släpps in i kikaren. En kikare kan ha olika typer av prismor som reflekterar ljusstrålarna och ger en rättvänd bild.

Att köpa en kikare kan vara en bra investering för både fritidsaktiviteter och professionellt bruk. En bra kikare ger en tydlig och nära bild som kan användas för att studera naturen, titta på fåglar, jaga eller spela golf. Oavsett vilken typ av kikare man väljer är det viktigt att ta hand om den och förvara den på ett säkert ställe för att förlänga dess livslängd.

Sammanfattningsvis finns det många olika typer av kikare som kan användas för olika ändamål, och genom att trycka företagslogotypen på kikaren kan man skapa en unik presentartikel som sprider företagsreklam på ett effektivt sätt. Så om du söker efter en produkt för att marknadsföra ditt företag kan en kikare med tryck vara ett utmärkt val.