Brandsläckare / Brandvarnare / Brandfiltar

Brandsläckare, brandvarnare och brandfiltar är inte bara livräddande verktyg, de kan också vara en del av din företagsidentitet. Tänk dig att kunna erbjuda dina anställda och kunder en säker miljö, samtidigt som du förstärker ditt varumärke med snyggt designade säkerhetsprodukter för brandskydd.

Nyckelprodukter för Brandskydd och Brandsäkerhet

  • Brandsläckare: Pulversläckare på minst 6 kg rekommenderas för hemmabruk, och det är viktigt att placera dem synligt och lättillgängligt, helst en per våningsplan i flervåningshus. Regelbunden kontroll och underhåll av brandsläckare är nödvändigt för att säkerställa deras funktion.

  • Brandvarnare: Placera brandvarnare i taket, minst 50 cm från närmaste vägg, och i närheten av sovrum och kök för att snabbt upptäcka rök och brand. Testa brandvarnare en gång i månaden och byt batteri vid behov.

  • Brandfiltar: Används för att släcka mindre bränder i exempelvis kläder, möbler eller på spisen. Förvara brandfilten lättillgängligt, gärna nära köket eller på varje våningsplan i flervåningshus. En rekommenderad storlek på en brandfilt är 120 x 180 cm.

Brandsläckare med Tryck i olika Färger och för olika Ändamål

När det kommer till säkerhet, är det viktigt att ha rätt verktyg till hands. En brandsläckare är ett oumbärligt verktyg, oavsett om du är på väg i din bil, på din båt, eller bara hemma. Men vem sa att säkerhet inte kan vara stilfull? Nu kan du köpa brandsläckare i olika färger som vit, röd och svart. Dessa brandsläckare är inte bara funktionella, de är också en snygg tillägg till din inredning.

Dessa brandsläckare är inte bara en viktig del av din säkerhetsutrustning, de är också en del av din inredning. Med en design som är både modern och tidlös, kan dessa brandsläckare lätt integreras i alla miljöer, vare sig det är på företaget eller hemma. Och med ett pris som är överkomligt, är det en investering som är värd varje krona.

Men det är inte bara utseendet som gör dessa brandsläckare speciella. De är också bland de bästa på marknaden när det gäller prestanda. Oavsett om du behöver släcka en brand i din bil, båt eller hemma, kan du lita på att dessa brandsläckare kommer att göra jobbet effektivt och säkert.

Dessutom kan dessa brandsläckare också fungera som utmärkta presentartiklar eller presentreklam. Tänk dig att ge bort en brandsläckare i en snygg design och i mottagarens favoritfärg. Det är en gåva som inte bara är praktisk, utan också visar att du bryr dig om mottagarens säkerhet.

Så, nästa gång du tänker på säkerhet, tänk inte bara på funktion. Tänk också på stil. Med dessa brandsläckare, kan du ha både.

Brandsläckare i olika Storlekar och med olika Innehåll

När det kommer till brandsäkerhet är det viktigt att ha rätt utrustning. En brandsläckare är en oumbärlig del av denna utrustning. Men alla brandsläckare är inte skapade lika. De kommer i olika storlekar och med olika innehåll, anpassade för olika typer av bränder.

En liten brandsläckare, som väger 2 kg, kan vara lätt att hantera och snabb att använda. Dessa är perfekta för mindre utrymmen eller där snabb åtgärd är nödvändig. Å andra sidan kan en stor brandsläckare, som väger 6 kg, erbjuda mer släckkapacitet och vara mer lämplig för större utrymmen eller mer omfattande bränder.

När det gäller innehållet i brandsläckare finns det flera alternativ att välja mellan. Pulver är ett vanligt släckmedel som är effektivt mot många typer av bränder. Det är lätt att använda och har en hög släckkapacitet per kilo, vilket gör det till ett populärt val för handbrandsläckare.

Skum är ett annat alternativ som är effektivt mot bränder i vätskor som olja, bensin och alkohol, samt fasta organiska material som trä, textil och papper. Det är dock viktigt att notera att skum inte är lämpligt för brand i vattenlösliga vätskor som alkohol och aceton.

Kolsyra och vatten är andra släckmedel som används i brandsläckare. Kolsyra är ett gasformigt släckmedel som kväver branden genom att tränga bort luften. Det är ett rent släckmedel som inte leder elektricitet, vilket gör det lämpligt för användning i elcentraler och laboratoriemiljöer. Vatten är effektivt för att släcka bränder i porösa material som trä, textil och papper, men det är inte lämpligt för släckning av bränder i elektrisk utrustning eftersom det leder elektricitet.

Slutligen finns det koldioxid brandsläckare, som är särskilt effektiva för att släcka bränder i vätskor som olja. De är också lämpliga för användning i restaurangkök och andra platser där det finns risk för fettbränder.

Oavsett vilken typ av brandsläckare du väljer är det viktigt att den underhålls ordentligt och kontrolleras regelbundet för att säkerställa att den fungerar korrekt när den behövs. Med rätt brandsläckare kan du känna dig tryggare och mer förberedd i händelse av en brand.

Hur länge håller en Brandsläckare?

Att välja rätt brandsläckare är avgörande för att säkerställa optimalt brandskydd. En viktig faktor att överväga är livslängden för brandsläckaren. Generellt sett har en brandsläckare en livslängd på cirka 10 år för pulversläckare och koldioxidsläckare, medan skumsläckare rekommenderas att bytas ut efter 5 år. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och underhålla brandsläckaren för att säkerställa dess funktion. När brandsläckaren når sitt bäst före-datum rekommenderas det att byta ut den eller kontrollera den av en auktoriserad verkstadstekniker. Det är dock ofta dyrare att fylla på en gammal släckare, så i många fall kan det vara mer kostnadseffektivt att köpa en ny.

Brandvarnare till Hem och Företag

Att ha en brandvarnare i hemmet eller på företaget är inte bara en säkerhetsåtgärd, det är en livräddare. När det gäller att skydda det som är mest värdefullt, är det viktigt att välja rätt brandvarnare.

En brandvarnare som piper vid minsta tecken på rök kan vara skillnaden mellan en mindre incident och en katastrof. Men det är inte bara ljudet som är viktigt. En smart brandvarnare kan kopplas till ditt wifi och skicka notiser till din mobiltelefon om det skulle uppstå en brand. Detta ger dig möjlighet att agera snabbt, även om du inte är på plats.

En annan viktig aspekt att tänka på är batteri. Det finns brandvarnare med ettåriga batterier som byts en gång per år, men det finns även brandvarnare med tioårsbatterier som ska hålla i upp till tio år. Oavsett vilken typ du väljer, är det viktigt att regelbundet testa din brandvarnare för att säkerställa att den fungerar som den ska.

När det gäller placering av brandvarnaren, bör den sitta i taket, mitt i rummet eller minst 50 centimeter från väggen. En brandvarnare täcker in cirka 60 kvadratmeter, så om du bor större än så, bör du skaffa fler brandvarnare.

För de som vill ha en sömlös upplevelse finns det trådlös brandvarnare som kan kommunicera med varandra. Om en brandvarnare upptäcker rök, kommer alla brandvarnare i systemet att larma. Detta är särskilt användbart i större hem eller företag med flera våningar.

När du ska köpa en brandvarnare, se till att den har europeisk standardmärkning SS-EN14604. Det finns många olika typer av brandvarnare på marknaden, alla med sina för- och nackdelar. Välj den som bäst passar dina behov och din miljö.

Men en brandvarnare är inte bara en säkerhetsenhet, det kan också vara en del av din inredning. Med rätt design kan en brandvarnare smälta in i ditt hem eller företag, utan att kompromissa med säkerheten.

Slutligen, glöm inte att en brandvarnare kan vara en utmärkt promotion-artikel. Med din logotyp på en brandvarnare, visar du att du bryr dig om säkerheten för dina kunder, anställda och partners. Det är en stark signal om ansvar och omtanke, vilket kan stärka ditt varumärkes profilering.

Så, oavsett om du behöver en brandvarnare för ditt hem eller företag, kom ihåg att det är mer än bara en säkerhetsåtgärd. Det är en investering i säkerhet, design och varumärkesbyggande.

Brandfiltar i Egen Design

Att ha en brandfilt i hemmet eller på arbetsplatsen är en viktig del av brandsäkerheten. Men varför inte göra det med stil? Med en brandfilt i egen design kan du kombinera säkerhet med estetik.

En brandfilt bok kan vara ett utmärkt sätt att dölja din brandfilt på ett snyggt och diskret sätt. Den kan se ut som en vanlig bok på hyllan, men innehåller en livräddande brandfilt.

När det kommer till färgval, är det ingen brist på alternativ. Du kan välja en vit, röd eller svart brandfilt, beroende på din personliga smak och inredningsstil.

En brandfilt i egen design kan vara ett utmärkt sätt att visa upp ditt företags logotyp eller slogan. Det är inte bara en praktisk säkerhetsåtgärd, utan också en effektiv form av profilreklam och företagsreklam.

Brandfiltar kommer i olika storlekar, men en vanlig storlek är 120x180 cm. Detta ger tillräckligt med täckning för att kväva de flesta små till medelstora bränder.

När det gäller material, är brandfiltar ofta gjorda av glasfiberväv, vilket är ett material som är känt för sin värmetålighet och förmåga att vara tät mot brandgaser.

Priset på en brandfilt i egen design kan variera beroende på storlek, material och design. Men kom ihåg att säkerhet är ovärderligt, och en brandfilt kan vara skillnaden mellan liv och död i händelse av en brand.

En brandfilt är inte bara för hemmet. Den kan också vara användbar i en mängd olika miljöer, inklusive kök, verkstäder, bilar och mer. Dess användning är enkel: dra i de två stropparna, veckla ut brandfilten och kväv branden.

Brandfiltar levereras ofta i ett praktiskt fodral för enkel förvaring och snabb åtkomst. Fodralet kan också vara en del av designen, och kan anpassas för att matcha brandfilten.

När det gäller placering, bör brandfilten placeras väl synligt och vara lättåtkomlig. Detta kan innebära att hänga den på väggen i köket, eller att ha den i närheten av en eldstad eller annan potentiell brandkälla.

Slutligen, om du letar efter en billig men effektiv form av reklam, kan en brandfilt i egen design vara lösningen. Det är inte bara en livräddande enhet, utan också ett sätt att visa upp ditt företags engagemang för säkerhet och kvalitet.

Brandskydd och Brandsäkerhet är Livsviktigt

Att investera i brandskydd och brandsäkerhet är inte bara en smart affärsstrategi, det är också livsviktigt för att skydda ditt företag, dina anställda och dina kunder. Genom att erbjuda högkvalitativa brandskyddsprodukter och tjänster kan du skapa en säker och trygg arbetsmiljö som minskar risken för skador och förluster vid en eventuell brand. Dessutom kan du stärka ditt företags image och varumärke genom att visa att du tar säkerhet på allvar.

En viktig del av brandsäkerheten är att erbjuda rätt typ av Merch för ditt företag. Det kan innebära att erbjuda brandsläckare, brandvarnare och brandfiltar som är anpassade för olika ändamål och miljöer. Genom att erbjuda dessa produkter kan du hjälpa dina kunder och anställda att snabbt och effektivt hantera en brand, vilket minskar risken för skador och förluster.

Att erbjuda rätt typ av brandskyddsutrustning är särskilt viktigt för företag som hanterar brandfarliga material eller arbetar i miljöer med hög brandrisk. Genom att erbjuda rätt typ av utrustning kan du minska risken för bränder och skapa en säkrare arbetsmiljö för dina anställda och kunder.

När det gäller att välja rätt brandskyddsprodukter för ditt företag är det viktigt att överväga både funktion och estetik. En snygg och välutformad brandsläckare, brandvarnare eller brandfilt kan göra det lättare för dina anställda och kunder att hitta och använda utrustningen vid behov. Dessutom kan en attraktiv design bidra till att stärka ditt företags image och varumärke.

Att erbjuda högkvalitativa brandskyddsprodukter och tjänster är inte bara en smart affärsstrategi, det är också en investering i säkerhet och trygghet för ditt företag, dina anställda och dina kunder. Genom att erbjuda rätt typ av brandskyddsutrustning och utbildning kan du skapa en säker och trygg arbetsmiljö som minskar risken för skador och förluster vid en eventuell brand. Dessutom kan du stärka ditt företags image och varumärke genom att visa att du tar säkerhet på allvar.Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.


20 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PF Concept
Margrethe brandfilt
Margrethe brandfilt

Margrethe brandfilt. Brandfilt som främst är avsedd för att effektivt kväva mindre...

fr. 140,00 kr

MER INFORMATION
Brandfilt Mocka
Flera Färger
Brandfilt Mocka

Brandfiltar är en viktig del av ett säkert hem. Den kväver effektivt och snabbt br...

fr. 187,00 kr

MER INFORMATION
Midocean
Blake - Brandfilt i fodral 100x95cm
Blake - Brandfilt i fodral 100x95cm

Brandfilt i fiberglas som främst är avsedd för att effektivt kväva mindre bränder,...

fr. 122,00 kr

MER INFORMATION
Midocean
Nonsmoke - Rökdetektor
Nonsmoke - Rökdetektor

Brandvarnare CE märkt enligt direktiv 2014/30/EC. Inkluderar 2 skruvar för enkel f...

fr. 95,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandsläckare 2 Kg
Flera Färger
Brandsläckare 2 Kg

Pulverbrandsläckare 2 kg, i svart. Den diskreta designen gör att den kan placeras ...

fr. 550,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfilt 120 x 120 cm
Flera Färger
Brandfilt 120 x 120 cm

Brandfilt av glasfiberväv godkänd enligt EN 1869:2019. Filten är 120 x 120 cm. Fod...

fr. 162,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfilt 120 x 180 cm
Flera Färger
Brandfilt 120 x 180 cm

Brandfilt av glasfiberväv godkänd enligt EN 1869:2019. Fodralen finns i tre olika ...

fr. 209,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Testhornet (skohorn)
Flera Färger
Testhornet (skohorn)

Testhornet är ett praktiskt skohorn som hjälper dig test din brandvarnare, utan at...

fr. 44,30 kr

MER INFORMATION
Midocean
Vatra - Brandfilt 120x180cm
Vatra - Brandfilt 120x180cm

Brandfilt av glasfiber som kommer i en PVC-påse. Storlek på filten: 120x180 cm. Bi...

fr. 216,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandsläckare 2 Kg
Brandsläckare 2 Kg

Pulverbrandsläckare 2 kg, i rött. Släckeffekten är på 13A 89 B C vilket är den hög...

fr. 471,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfiltsfodral med fotomotiv (120x120 cm brandfilt)
Brandfiltsfodral med fotomotiv (120x120 cm brandfilt)

En brandfilt skänker trygghet! Lika värdefull under alla årstider. En brandfilt b...

fr. 211,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandvarnare 1 år
Brandvarnare 1 år

En optisk brandvarnare i snygg design av Lars Wettre.Testfunktion, 9V-batteri ing...

fr. 109,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandsläckare 6 Kg
Brandsläckare 6 Kg

6 kg pulverläckare med effektivitetsklass 43A. En pulversläckare släcker bränder i...

fr. 846,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandsläckare 6 Kg
Flera Färger
Brandsläckare 6 Kg

Med stilren design och den fina finishen är den vita pulverbrandsläckaren med ABC-...

fr. 1059,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfilt (180 cm) i canvasfodral
Flera Färger
Brandfilt (180 cm) i canvasfodral

NYHET! Vårt nya brandfiltsfodral i canvas är tillverkat i 400 gsm återvunnen bomul...

fr. 246,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfilt (120 cm) i canvasfodral
Brandfilt (120 cm) i canvasfodral

NYHET! Vårt nya brandfiltsfodral i canvas är tillverkat i 400 gsm återvunnen bomul...

fr. 188,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfiltsfodral med fotomotiv (120x180 cm brandfilt)
Brandfiltsfodral med fotomotiv (120x180 cm brandfilt)

En brandfilt skänker trygghet! Lika värdefull under alla årstider. En brandfilt b...

fr. 224,00 kr

MER INFORMATION
AD Company
Brandfilt (120 cm) i canvasfodral
Brandfilt (120 cm) i canvasfodral

NYHET! Vårt nya brandfiltsfodral i canvas är tillverkat i 400 gsm återvunnen bomul...

fr. 188,00 kr

MER INFORMATION
Safly
Brandsläckare
Flera Färger
Brandsläckare

**Säkerhet nära till hands.** Safelys brandsläckare förvandlar säkerhetsverktyg ti...

fr. 959,00 kr

MER INFORMATION
Safly
Coffee Table Book Med Brandfilt
Flera Färger
Coffee Table Book Med Brandfilt

**Den bästa brandfilten och beredskapen för bränder.** Det var målet när vi design...

fr. 459,00 kr

MER INFORMATION