Munskydd

Med anpassade, återanvändbara munskydd kan ditt företag inte bara visa sitt engagemang för hälsa och säkerhet, utan också stärka sitt varumärke. Tänk dig ditt företags logotyp, tryckt på högkvalitativa, tvättbara munskydd, bärs av dina anställda, kunder och potentiella kunder. Det är inte bara ett smart sätt att marknadsföra ditt företag, det är också ett roligt och kreativt sätt att visa att du bryr dig.

Munskydd: En Guide till Olika Klassificeringar och Användningsområden

Munskydd är en viktig del av vår vardag, särskilt med hänsyn till hälsa och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika klassificeringarna av munskydd och deras användningsområden.

Varför är Munskydd Viktiga?

Innan vi går djupare in på de olika klassificeringarna är det viktigt att förstå varför munskydd är så viktiga. Munskydd används främst för att:

 1. Skydda mot smittspridning: Munskydd kan hjälpa till att förhindra spridningen av virus och bakterier, vilket är särskilt viktigt under pandemier som COVID-19.

 2. Skydda mot partiklar: Munskydd kan även filtrera bort skadliga partiklar och allergener från luften, vilket är fördelaktigt för personer med andningsproblem.

Olika Klassificeringar av Munskydd

Det finns olika typer av munskydd, och de klassificeras oftast enligt deras förmåga att filtrera partiklar och deras användningsområden. Här är några av de vanligaste klassificeringarna:

1. Kirurgiska Munskydd (Typ I, Typ II, Typ IIR)

 • Typ I: Dessa munskydd är avsedda för att skydda mot större droppar och används ofta inom vården.

 • Typ II: De erbjuder ett högre skyddsnivå än Typ I och filtrerar även mindre partiklar.

 • Typ IIR: Dessa munskydd har en hög vätskeresistens och är lämpliga för användning i kirurgiska ingrepp där vätskeutsöndring kan förekomma.

2. FFP-Munskydd (FFP1, FFP2, FFP3)

 • FFP1: Dessa munskydd har en filtreringseffektivitet på minst 80% och används ofta för att skydda mot icke-oljebaserade partiklar.

 • FFP2: De har en högre filtreringseffektivitet på minst 94% och är effektiva mot både oljebaserade och icke-oljebaserade partiklar.

 • FFP3: Dessa erbjuder den högsta filtreringseffektiviteten, på minst 99%, och används i situationer med hög risk för aerosoliserade partiklar.

3. Tygmunskydd

 • Tygmunskydd är vanliga i vardagliga situationer. Deras effektivitet varierar beroende på tygtyp och flerlagig konstruktion.

4. N95-Munskydd

 • N95-munskydd är mycket effektiva och används ofta inom sjukvården. De filtrerar minst 95% av partiklarna och erbjuder ett tätt ansiktsanpassat skydd.

Vilket Munskydd ska du Använda?

Valet av munskydd beror på användningssyftet. För allmänna ändamål, som att skydda dig själv och andra i offentliga miljöer, kan tygmunskydd vara tillräckliga. Om du arbetar inom vården eller befinner dig i riskmiljöer kan FFP-munskydd eller N95-munskydd vara mer lämpliga.

Sammanfattning

Munskydd är en viktig del av vår skyddsutrustning mot smittspridning och skadliga partiklar. Genom att förstå de olika klassificeringarna kan du göra det bästa valet för din specifika situation och skyddsnivå. Kom ihåg att alltid följa riktlinjerna från hälsoexperter och myndigheter när det gäller användningen av munskydd.

Detta är en översikt över de olika klassificeringarna av munskydd och deras användningsområden. Det är viktigt att välja rätt typ av munskydd baserat på dina behov och situationen du befinner dig i.

Våra kategorier och nyckelpunkter:

 • Munskydd Engångs / Billiga: Engångsmunskydd är en kostnadseffektiv lösning för att skydda mot smittspridning och används ofta inom sjukvården och andra miljöer där det är viktigt att byta munskydd ofta.
 • Munskydd i Tyg / 1-lagers: Tygmunskydd med enbart ett lager kan erbjuda en viss skyddsnivå, men är generellt sett mindre effektiva än flerlagersmunskydd.
 • Munskydd med Filter / Fler-lagers: Munskydd med filter och flera lager ger bättre skydd mot partiklar och smittämnen, vilket gör dem mer lämpliga för användning i miljöer med högre risk för smittspridning.
 • Munskydd Tvättbara: Tvättbara munskydd är ett mer miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ, eftersom de kan återanvändas efter rengöring.
 • Munskydd med Motiv: Munskydd med motiv kan vara ett roligt och personligt sätt att uttrycka sig samtidigt som man skyddar sig och andra.
 • Munskydd med Ventil / Medicinska: Medicinska munskydd med ventil ger bättre andningskomfort och skyddar användaren från smittämnen, men kan vara mindre effektiva för att skydda andra från användarens utandningsluft.
 • Skyddsvisir / Ansiktsvisir: Skyddsvisir och ansiktsvisir ger ett extra skyddslager för ansiktet och ögonen, men bör användas i kombination med munskydd för bästa skyddseffekt.
 • Munskydd Tillbehör & Set: Tillbehör för munskydd, såsom justerbara band, näsbyglar och förvaringspåsar, kan förbättra komforten och användarvänligheten för munskydd.

Munskydd med tryck

Att köpa munskydd har blivit en del av vår vardag. Oavsett om du är på flyg, i affären eller på jobbet, är munskydd en viktig del av vår dagliga rutin. Men varför nöja sig med ett vanligt munskydd när du kan ha ett med ditt eget unika tryck?

Munskydd finns i olika material som tyg och olika modeller för barn och vuxna. De finns också i olika varianter som tvättbara munskydd, vilket är ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ. Dessa munskydd kan tvättas och återanvändas, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som vill minska sitt avfall.

För dem som föredrar engångsalternativ finns det engångs munskydd. Dessa är perfekta för situationer där du kanske inte har tillgång till rena faciliteter för att tvätta ditt munskydd. Oavsett om du väljer tvättbara eller engångs, finns det billiga alternativ tillgängliga för att passa alla budgetar.

Munskydd kommer också i olika lager. Du kan välja mellan 1-lagers eller fler-lagers munskydd beroende på dina behov. Fler-lagers munskydd erbjuder ofta bättre skydd eftersom de har flera lager av material som filtrerar luften.

En av de mest populära typerna av munskydd idag är de med motiv. Dessa munskydd har unika mönster och färger som gör att du kan uttrycka din personlighet samtidigt som du skyddar dig själv och andra. Och om du vill ha något ännu mer personligt, varför inte välja ett munskydd med tryck? Du kan ha ditt företags logotyp, ett roligt citat eller vad som helst du vill på ditt munskydd. Detta är ett utmärkt sätt att kombinera Profilreklam och Företagsreklam på ett effektivt och kreativt sätt.

Oavsett vilken typ av munskydd du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att det skyddar dig och de runt omkring dig. Så varför inte göra det med stil?

Medicinska Andningsskydd med ventil och Skyddsvisir för Vården

I dagens snabbt föränderliga värld är det viktigt att ha tillgång till rätt skyddsutrustning. För dem som arbetar inom vården, är det särskilt viktigt att ha tillgång till medicinska andningsskydd som kan erbjuda optimalt skydd och komfort.

Ett av de mest effektiva sätten att skydda sig själv och andra är genom att använda andningsskydd med ventil. Dessa andningsskydd är utformade för att filtrera bort skadliga partiklar från luften, samtidigt som de tillåter användaren att andas fritt. Ventilen hjälper till att reglera luftflödet, vilket gör det lättare att andas och minskar risken för att masken ska bli fuktig inuti.

Förutom att skydda andningsvägarna, är det också viktigt att skydda ögonen. Därför är andningsskydd med skyddsvisir ett utmärkt val. Skyddsvisiret täcker ansiktet och delar av huvudet, vilket ger ett extra lager av skydd mot droppar och partiklar.

Men skyddsutrustning är inte bara en fråga om säkerhet. Det är också en möjlighet för profilering och promotion. Genom att välja andningsskydd och skyddsvisir med företagets logotyp eller färger, kan du visa upp ditt företags engagemang för säkerhet och hälsa. Detta kan stärka ditt varumärkes image och skapa positiva associationer hos kunder och samarbetspartners.

Att använda profilprodukter som andningsskydd och skyddsvisir kan också bidra till att stärka kundrelationer. Genom att visa att du bryr dig om dina kunders och medarbetares hälsa och säkerhet, kan du bygga förtroende och lojalitet. Dessutom kan profilprodukter fungera som en påminnelse om ditt företag och dess tjänster, vilket kan bidra till att öka marknadsföringseffektiviteten.

Så oavsett om du arbetar inom vården, eller bara vill visa att du bryr dig om hälsa och säkerhet, är medicinska andningsskydd med ventil och skyddsvisir ett utmärkt val. De erbjuder inte bara skydd, utan också en möjlighet att stärka ditt varumärke och skapa varaktiga kundrelationer.

Och kom ihåg, när det gäller skyddsutrustning, är det alltid bäst att välja kvalitet. Så se till att välja produkter som är tillverkade av hållbara material och som uppfyller alla nödvändiga säkerhetsstandarder. På så sätt kan du vara säker på att du får den skyddsnivå du behöver, samtidigt som du gör ett positivt intryck på dina kunder och medarbetare.

Så varför vänta? Ta steget mot en säkrare och mer framgångsrik framtid med medicinska andningsskydd med ventil och skyddsvisir idag!Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.

Munskydd Engångs / Billiga
Munskydd i Tyg / 1-lagers
Munskydd med Filter / Fler-lagers
Munskydd Tvättbara
Munskydd med Motiv
Munskydd med Ventil / Medicinska
Skyddsvisir / Ansiktsvisir
Munskydd Tillbehör & Set

48 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MACMA
Mund - Ansiktsmask/munskydd
Flera Färger
Mund - Ansiktsmask/munskydd

Ansiktsmask/munskydd i Oeko-Tex® STANDARD 100-certifierad bomull, 2-skikt (yttre s...

fr. 2,75 kr

MER INFORMATION
Premier®
3 Layer Fabric Face Mask
Flera Färger
3 Layer Fabric Face Mask

Ansiktsmask i tre lager med vävd tygkonstruktion som gör att produkten kan tvättas...

fr. 52,00 kr

MER INFORMATION
Premier®
Washable 2-ply face covering (pack of 5)
Flera Färger
Washable 2-ply face covering (pack of 5)

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 2 lager. Inte för medicinskt användande utan...

fr. 120,00 kr

MER INFORMATION
PF Concept
Thomas FFP2-engångsansiktsmask
Thomas FFP2-engångsansiktsmask

5 lager FFP2-ansiktsmask med mjuka och starka elastiska öronband och näsklämma som...

fr. 7,10 kr

MER INFORMATION
Stormtech®
Commuter Face Mask
Flera Färger
Commuter Face Mask

Priset avser 1st Ansiktsmask i 8 lager med carbon filter. OBS! INGEN returrätt på ...

fr. 85,00 kr

MER INFORMATION
Stormtech®
Fusion Face Mask
Flera Färger
Fusion Face Mask

Priset avser 1 st. Ansiktsmask i antimikrobiellt behandlat tyg. ViralOff® är en an...

fr. 57,00 kr

MER INFORMATION
Stormtech®
Nano-Tech Face Mask 5-pack
Flera Färger
Nano-Tech Face Mask 5-pack

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 3 lager med Nano technology filter. Ansiktsm...

fr. 379,00 kr

MER INFORMATION
Fruit of the Loom®
Adult Face Mask, 5-pack
Flera Färger
Adult Face Mask, 5-pack

Priset avser ett 5-pack. Ansiktsmask i 100% bomull med bra passform över näsa och ...

fr. 124,00 kr

MER INFORMATION
Stormtech®
Performance Face Mask 5-pack
Flera Färger
Performance Face Mask 5-pack

Priset avser 1st 5-pack Ansiktsmask i 3 lager. Kan återanvändas och tvättas i mask...

fr. 303,00 kr

MER INFORMATION
Fruit
Next Level Eco Performance Face Mask
Next Level Eco Performance Face Mask

Next level Performance ansiktsmask i återvunnet material. OBS! Ingen returrätt på ...

fr. 33,60 kr

MER INFORMATION
Stormtech®
Activated Carbon Filters
Activated Carbon Filters

Activated Carbon-filter. Passar till munskydd CMK-4 och PR796. Filtret kan använda...

fr. 85,00 kr

MER INFORMATION
Headwear
Munskydd enfärgat
Flera Färger
Munskydd enfärgat

Enfärgade andningsskydd. Med svarta eller vita elastiska band som fästs bakom öron...

fr. 29,50 kr

MER INFORMATION
Headwear
Munskydd vit
Munskydd vit

Enfärgade vita ansiktsskydd med tre lager och elastiska band som fästs bakom örone...

fr. 21,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd, flergångs
Flera Färger
Munskydd, flergångs

Munnskydd i bomull, återanvändningsbart. Masken har näsclip och formad för komfort...

fr. 23,00 kr

MER INFORMATION
Headwear
Sublimerat munskydd 3-lagers
Sublimerat munskydd 3-lagers

Sublimerade andningsskydd med tre lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 27,50 kr

MER INFORMATION
Headwear
Sublimerat munskydd 1-lagers
Sublimerat munskydd 1-lagers

Sublimerade andningsskydd med ett lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 24,00 kr

MER INFORMATION
Headwear
Ninja munskydd 2-lagers
Ninja munskydd 2-lagers

Andningsskydd Ninja i T/C bomull. Återanvändningsbart enkelt munskydd i teknisk bo...

fr. 24,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Nackfäste för ansiktsmask
Nackfäste för ansiktsmask

Nackspänne för munskydd tillverkad av sockerrör. Det bio-baserade materialet som ...

fr. 4,10 kr

MER INFORMATION
Headwear
Sublimerat munskydd med filterficka
Sublimerat munskydd med filterficka

Sublimerade andningsskydd med filterficka i två lager i egen unik design. Återanv...

fr. 27,50 kr

MER INFORMATION
XD Design®
XD DESIGN skyddande mask set
Flera Färger
XD DESIGN skyddande mask set

Bekvämt XD DESIGN munskydd som passar alla ansikten. Lättvikt design i 3 lager; yt...

fr. 47,40 kr

MER INFORMATION
Headwear
Sublimerat munskydd 2-lagers
Sublimerat munskydd 2-lagers

Sublimerade andningsskydd med två lager i egen unik design. Återanvändningsbart en...

fr. 25,50 kr

MER INFORMATION
XD Collection®
Återanvändningsbart 2-lager munskydd i bomull
Flera Färger
Återanvändningsbart 2-lager munskydd i bomull

Skydd i bomull 320 g/m2 (2 lager 160g/m2) som är anpassad för att skydda alla ansi...

fr. 11,85 kr

MER INFORMATION
MACMA
Face - Ansiktsmask/munskydd
Face - Ansiktsmask/munskydd

Ansiktsmask/munskydd, 3-lager non-woven, med justerbar näsklämma.

fr. 1,45 kr

MER INFORMATION
MACMA
Madi - Ansiktsmask/munskydd
Madi - Ansiktsmask/munskydd

FFP2-mask enligt EN149: 2001 + A1: 2009-standard, CE-märkt. . Integrerad näsklämma...

fr. 7,30 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Kirurgiskt munskydd Typ IIR (50 st/ask)
Kirurgiskt munskydd Typ IIR (50 st/ask)

Engångs kirurgiskt munskyddTyp IIR, i tre lager med elastiska öronband, i ask om 5...

fr. 1,25 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd FFP2 i textil EU
Munskydd FFP2 i textil EU

Certifierad skyddsmask gjord av fyra lager, det övre lagret är tillverkat av mikro...

fr. 44,50 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd Premium textil EU
Munskydd Premium textil EU

Flergångsmask med 3 flikar, två lager, tillverkad av polyester, trimmad med bomull...

fr. 31,00 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd Alpha textil EU
Munskydd Alpha textil EU

Skyddsmask av två lager mikrofiber. Överkanten är utformad efter ansiktsformen, ta...

fr. 29,50 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd Basic textil EU
Munskydd Basic textil EU

Flergångsmask med 3 flikar, tvålagers, gjord av polyester, trimmad med bomullstyg ...

fr. 32,90 kr

MER INFORMATION
MEC Profil
Munskydd Performance textil EU
Munskydd Performance textil EU

Mask gjord i två lager, toppskiktet är gjord av mikrofiber, botten är gjord av non...

fr. 29,50 kr

MER INFORMATION
Paipa Tryckdesign
Mask med tryck
Mask med tryck

Ansiktsmask med möjlighet till eget tryck på hela framsidan. Masken är väl anpassa...

fr. 26,00 kr

MER INFORMATION
Paipa Tryckdesign
Munskydd IIR 50-pack
Munskydd IIR 50-pack

Medicinska ansiktsmasker hjälper till att förhindra att partiklar sprids och skydd...

fr. 1,30 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
CREAMASK ADJUST Munskydd
CREAMASK ADJUST Munskydd

Specialtillverkad, tvättbar och återanvändbar ansiktsmask i vuxenstorlek. Två lag...

fr. 52,00 kr

MER INFORMATION
Sverigekläder
Munskydd Sweden
Munskydd Sweden

Blått munskydd med texten SWEDEN i gult - perfekt att ha på kommande landslagssaml...

fr. 59,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
CREABOX MASK A Låda för munskydd
CREABOX MASK A Låda för munskydd

Specialgjord låda I kartong för CREA MASK Munskydd. Pris inkluderar packning av ma...

fr. 20,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
MASCASE Munskydd fodral
MASCASE Munskydd fodral

Praktisk, vikbart fodral i papp för engångs munskydd. Pris inkluderar fullfärgstry...

fr. 4,10 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
WASHMASK Tvättbar ansiktsmask
WASHMASK Tvättbar ansiktsmask

Tvättbar och återanvändbar ansiktsmask i två lager i bomull med elastisk passpoal ...

fr. 29,50 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
CREAMASK Ansiktsmask sleeve
CREAMASK Ansiktsmask sleeve

Specialanpassat, tvättbart och återanvändbart ansiktsmaskskydd för ansiktsmasker a...

fr. 25,50 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
CREAMASK ADJUST Munskydd
Flera Färger
CREAMASK ADJUST Munskydd

Specialtillverkad, tvättbar och återanvändbar ansiktsmask i vuxenstorlek. Två lag...

fr. 52,00 kr

MER INFORMATION
Only Promotion
EARSAVE CREATIVE Munskydd förlängning
EARSAVE CREATIVE Munskydd förlängning

Specialdesignad praktisk förlängning för munskydd i PP plast. Designad för att min...

fr. 5,05 kr

MER INFORMATION