Tändstickor & Tändsticksaskar

Tändsticksaskar med tändstickor är mäktiga verktyg med en historia lika fascinerande som elden de skapar. De har från att vara en viktig del av vår dagliga överlevnad kommit att bli samlarobjekt och praktiska reklamartiklar för företag att förse med både logotyper, bilder och illustrationer.

Nyckelpunkter för Tändstickor och Tändsticksaskar

Tändstickor och tändsticksaskar har en lång och fascinerande historia, och de har spelat en viktig roll i både industriell och kulturell utveckling. Här är några nyckelpunkter att tänka på när det gäller dessa vardagliga föremål.

Tändstickor

  • Tändstickor är enkla att använda, säkra och har en lång livslängd om de lagras torrt. De används för att tända eld på exempelvis en vedbrasa, ett levande ljus eller olika rökverk som rökpipa, cigarett eller cigarr.
  • Tändstickor görs oftast av asp, ett träslag som brinner långsamt och jämnt. Tändstickans huvud består av bland annat kaliumklorat. När man drar det mot tändsticksaskens plån av röd fosfor uppstår friktion som ger värme. Värmen startar en kemisk reaktion som gör att tändstickan börjar brinna.
  • Tändstickor var en av de flitigaste använda konstruktionerna under hela 1900-talet. De har en unik historisk betydelse som dessutom lyckats bibehålla sitt praktiska värde än till våra dagar.

Tändsticksaskar

  • Tändsticksaskar med tryck är en fin och billig give away. Oftast är det hotell, pubar och restauranger som beställer tändstickor med tryck. Även helt vanliga företag har som vana att sätta en burk med tändsticksaskar i montern eller i receptionen.
  • Tändsticksaskarnas etiketter och konstnärliga utformning blev en viktig del av marknadsföringen och man lade ner mycket arbete för att få fram olika etiketter som tilltalade konsumenterna. Solstickan designad av Einar Nerman 1936 är Sveriges mest kända etikett. En ask med solstickan som etikett har blivit synonymt med att asken innehåller tändstickor.
  • Tändsticksaskarna med den inre asken och det yttre fodralet var en praktisk innovation som först började tillverkas på Jönköpings tändsticksfabrik.

Tändsticksaskar & Tändstickor med Eget Tryck

Att använda tändstickor och tändsticksaskar som reklamartiklar och giveaways är ett smart och effektivt sätt att marknadsföra ditt företag. Med en snygg design och ditt företags logotyp tryckt på asken, blir dessa små objekt en påminnelse om ditt varumärke varje gång någon tänder en tändsticka. Dessutom är de billiga och prisvärda alternativ för att sprida ditt budskap.

För att göra dina tändsticksaskar ännu mer attraktiva kan du välja fina och snygga mönster som passar ditt företags image. Du kan också köpa tändsticksaskar i olika storlekar och former, vilket ger dig möjlighet att skapa en unik och minnesvärd produkt.

När det gäller att trycka ditt företags logotyp eller budskap på tändsticksaskarna, finns det flera alternativ för att skapa en med eget tryck. Du kan välja mellan olika trycktekniker och färger för att få fram det perfekta resultatet.

Tändstickor och tändsticksaskar är inte bara praktiska utan också miljövänliga, eftersom de ofta är tillverkade av förnybara material som trä. Detta gör dem till ett utmärkt val för företag som vill visa sitt engagemang för hållbarhet och miljöansvar.

Så om du letar efter ett billigt och effektivt sätt att marknadsföra ditt företag, överväg att använda tändsticksaskar och tändstickor med eget tryck. De är enkla att distribuera, användbara för mottagaren och hjälper till att sprida ditt varumärke på ett subtilt men effektivt sätt.

Några användningsområden för tändstickor och tändsticksaskar med eget tryck inkluderar:

  • Merch för företag, konserter och evenemang
  • Kampanjartiklar för mässor och konferenser
  • Giveaways för kunder och anställda
  • Reklamartiklar för hotell, restauranger och barer

Oavsett vilket syfte du har med dina tändsticksaskar och tändstickor med eget tryck, kommer de att bli en uppskattad och minnesvärd del av din marknadsföringsstrategi.

Tändstickor i mängder av modeller och för olika ändamål

När det kommer till tändstickor och tändsticksaskar, finns det en mängd olika modeller och användningsområden att välja mellan. Oavsett om du behöver tända en brasa, ett stearinljus, ett värmeljus, en cigarr eller en ciggarett, finns det en tändsticka som passar dina behov.

För de som behöver tända större objekt, som en gasolgrill eller en stor brasa, finns det långa och extra långa tändstickor. Dessa tändstickor är perfekta för att nå in i djupa grillar eller för att tända ljus som har brunnit ner i en burk eller ett glas.

För företag som vill använda tändstickor och tändsticksaskar för promotion och profilering, finns det storpack med tändstickor tillgängliga. Dessa storpack kan innehålla hundratals eller till och med tusentals tändstickor, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt sätt att sprida ditt varumärke.

När det gäller tändsticksaskar och tändsticksplån, finns det många olika mått och stilar att välja mellan. Du kan välja mellan traditionella rektangulära askar, runda burkar, eller till och med stora askar som kan innehålla hundratals tändstickor.

Oavsett vilken typ av tändstickor du behöver, kan du vara säker på att du hittar det du söker. Med så många olika modeller och användningsområden att välja mellan, är tändstickor ett mångsidigt och praktiskt verktyg som passar alla behov.

Roliga Tändsticksspel & Tändsticksproblem

Att lösa tändsticksproblem och spela tändsticksspel kan vara en utmärkt form av hjärngympa. Dessa aktiviteter kan vara både roliga och utmanande, och de kan hjälpa till att utveckla kritiska tänkande och problemlösningsfärdigheter.

Ett populärt tändsticksspel är Nim, ett spel där spelarna turas om att ta bort tändstickor från en hög. Den som tar den sista tändstickan förlorar spelet. Detta spel kräver strategiskt tänkande och planering, vilket gör det till en utmärkt form av hjärngympa.

Tändsticksproblem, å andra sidan, är kluriga problem som kräver att du flytta tändstickor för att lösa en gåta. Till exempel kan ett problem kräva att du flyttar två tändstickor för att skapa det högsta möjliga talet. Dessa problem kan vara utmanande, men de är också mycket roliga att lösa.

Att lösa tändsticksproblem och spela tändsticksspel kan också hjälpa till att utveckla dina problemlösningsfärdigheter. Dessa aktiviteter kräver att du tänker kritiskt och strategiskt, vilket kan hjälpa till att förbättra din förmåga att lösa problem i andra sammanhang.

Så nästa gång du letar efter en rolig och utmanande aktivitet, varför inte prova på några tändsticksspel eller tändsticksproblem? Oavsett om du löser en klurig gåta eller spelar ett strategiskt spel, kommer du säkert att ha roligt samtidigt som du ger din hjärna en bra träning.

Och kom ihåg, det handlar inte bara om att vinna spelet eller lösa problemet. Det handlar om att njuta av utmaningen och ha roligt under tiden. Så varför inte ge det ett försök? Du kanske upptäcker att du har en talang för dessa spel och trick.

Tändstickans Historia, Tillverkning och Fakta

Tändstickans historia sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet, då de första moderna tändstickorna började tillverkas. Dessa tidiga tändstickor var gjorda av olika träslag, inklusive asp, poppel, tall och gran.

Säkerhetständstickan, som endast kunde antändas mot tändsticksaskens plån, patenterades i Sverige 1844. Den blev snabbt populär runt om i världen och trängde snart undan andra typer av tändstickor. Tack vare den svenska innovationen som blivit känd i hela världen, säkerhetständstickan, har tändstickan kommit att förknippas med Sverige.

Säkerhetständstickor kallas fortfarande för ?svenska tändstickor? i många länder. Idag tillverkar Swedish Match, en av världens största tändstickstillverkare, 250 miljoner tändstickor per dag. Alla svenska tändstickor görs av det starka och elastiska aspvirket. Dessa punkter visar att tändstickor och tändsticksaskar inte bara är praktiska verktyg, utan också symboler för innovation, industriell utveckling och kulturell identitet.

Tändstickans tillverkning är en fascinerande process som involverar flera steg. Först skärs virke i tunna remsor, som sedan doppas i en blandning av fosfor och svavel för att skapa tändstickans huvud. Denna blandning tänds när den stryks mot en speciell yta, vilket skapar den gnista som tänds tändstickan.

En av de mest intressanta aspekterna av tändstickor är hur de fungerar. När tändstickans huvud stryks mot en yta, skapas friktion som värmer upp fosforn till en temperatur där den självantänder. Denna initiala flamma tänds sedan svaveln, vilket i sin tur tänds träpinnen och skapar en större flamma.

Tändstickor kan bli tillverkade av olika typer av trä, men de mest vanliga träslagen är asp och poppel. Dessa träslag är lätta att arbeta med och brinner med en ren, jämn flamma.

Tändstickor har spelat en viktig roll i vår historia, från att ge oss en enkel och bekväm metod för att skapa eld, till att bli en viktig del av vår vardag. Oavsett om du använder dem för att tända ett ljus, starta en grill, eller bara för att lösa ett tändstickspussel, är tändstickor en fascinerande och viktig del av vår vardag.

Så nästa gång du stryker en tändsticka, ta en stund att tänka på den fascinerande processen bakom dess tillverkning, och den långa historia som har lett till den lilla, men kraftfulla, tändsticka som vi känner till idag.


Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.


6 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Profile Production
Tändsticksask kombinerat med tandpetare
Tändsticksask kombinerat med tandpetare

Praktisk reklamprodukt som passar bra för restaurangen, hotellet, butiken eller va...

fr. 3,90 kr

MER INFORMATION
Profile Production
Tändsticksplån med 10st tändstickor
Tändsticksplån med 10st tändstickor

Ett klassiskt tändsticksplån som de flesta känner igen. Ett bra sätt att få ut sit...

fr. 3,55 kr

MER INFORMATION
Profile Production
Tändsticksask 56x17x17mm
Tändsticksask 56x17x17mm

En annorlunda tändsticksask som sticker ut. Ett bra sätt att få ut sitt varumärke....

fr. 3,30 kr

MER INFORMATION
Profile Production
Tändsticksplån med 20st tändstickor
Tändsticksplån med 20st tändstickor

Ett klassiskt tändsticksplån som de flesta känner igen. Ett bra sätt att få ut sit...

fr. 5,15 kr

MER INFORMATION
Profile Production
Tändsticksask 56x24x8mm
Tändsticksask 56x24x8mm

Vår tändsticksask i storlek 56x24x8mm, med utrymme för 10 tändstickor. Priset inkl...

fr. 2,90 kr

MER INFORMATION
Profile Production
Tändsticksask 53x36x12mm
Tändsticksask 53x36x12mm

En praktiskt tändsticksask i måtten 53x36x12mm, komplett med 33-35 tändstickor. Pr...

fr. 3,50 kr

MER INFORMATION