Chokladaskar och fint paketerad kvalité och lyxchoklad blir så uppskattad som gåva hos både kunder, anställda och personal inför de stora högtiderna. Chokladhjärtan inslagna i röd folie som present till alla hjärtans dag likaså. Eller varför inte den populära svensktillverkade Quatre Chokladen Inslagen i silverpapper och med ett omslag med Ert eget tryck. Den bästa av dyr choklad och dessutom gratis, blir såklart omtyckt av alla chokladälskare.
Här finns choklad för alla och i alla tänkbara smaker, den absolut mest populära av kombinationer är choklad med apelsin och mintchoklad. Men här finns också varianter som choklad med lakrits och choklad marshmallows, även god vit choklad och choklad nougat. All choklad går att få med Eget tryck och logo för Egen reklam att ge bort.
Till företag med extra höga krav på chokladen kan vi även erbjuda ekologisk choklad, laktos och glutenfri choklad, choklad utan socker och mjölk samt choklad utan nötter.
Självklar har vi inte bara choklad som godis, se allt vårt goda reklamgodis i kategorin godis under giveaways.
Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.
Twistade fyllda pralinkulor med eget reklamtryck på cellofanen.
fr. 215,00 kr
MER INFORMATION5g choklad som är perfekt till fikapausen. Finns även som 30,5% kakao och 70% kaka...
fr. 1,75 kr
MER INFORMATION25 g choklad med 30,5% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Välj mellan gul...
fr. 9,70 kr
MER INFORMATIONStandard chokladmynt med prägling som en Svensk 10 kr, Guld folie.
fr. 317,00 kr
MER INFORMATIONElizabeth Shaws härliga mint crisp finns i både mörk -och mjölkchoklad.
fr. 3,60 kr
MER INFORMATIONFranska minipraliner med vit, mjölk- och mörk choklad. Lyxig känsla i ask!
fr. 55,00 kr
MER INFORMATIONChokladlinser i söt glasbehållare. Innehåller 30 gram choklad.
fr. 22,00 kr
MER INFORMATION5 grams chokladkvadrat som kan beställas från endast 2000 st. Chokladen är av högs...
fr. 1,85 kr
MER INFORMATIONTvista till ditt budskap - tryck upp det på vår svensktillverkade choklad. Förstär...
fr. 219,00 kr
MER INFORMATIONChokladmedalj med guld folie. Standard tryck: Nr 1 med lagerkrans.
fr. 12,50 kr
MER INFORMATIONMarabou chokladkaka packas in i egentryckt ask!
fr. 36,00 kr
MER INFORMATIONFranska minipraliner med vit, mjölk- och mörk choklad. Lyxig känsla i ask!
fr. 89,00 kr
MER INFORMATIONLjus choklad med hasselnötsfyllning i svart elegant ask. Vikt: 100gr. Kan beställ...
fr. 82,00 kr
MER INFORMATIONBlandade Chokladkulor i röd hattask med rött band. Vikt: 115gr. Kan beställas med ...
fr. 89,00 kr
MER INFORMATIONVåra populära chokladbitar är perfekta för att profilera ditt företag internt, vid...
fr. 3,50 kr
MER INFORMATIONCellofanpåse med guldband - Blandade Chokladkulor. Vikt: 100gr. Kan beställas med ...
fr. 48,00 kr
MER INFORMATION5 grams chokladkvadrat som kan beställas från endast 2000 st. Chokladen är av högs...
fr. 1,85 kr
MER INFORMATION5 grams chokladkvadrat som kan beställas från endast 2000 st. Chokladen är av högs...
fr. 1,85 kr
MER INFORMATIONFairtrade/Ekologisk 5 g choklad med 70,9% kakao. Ett veganskt alternativ (kan inne...
fr. 2,40 kr
MER INFORMATIONFairtrade/Ekologisk 5 g choklad med 39,6% kakao. Choklad av hög kvalitet med eget ...
fr. 2,40 kr
MER INFORMATIONMjölkchokladhjärtan med chokladfyllning i röd folie. Trevlig present på alla hjärt...
fr. 184,00 kr
MER INFORMATIONVill du att dina kunder, partners och medarbetare ska förknippa dig med kunskap, e...
fr. 2,15 kr
MER INFORMATION100 g choklad med 30,5% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Minsta antal ...
fr. 21,00 kr
MER INFORMATIONTvista till ditt budskap - tryck upp det på vår svensktillverkade choklad. Förstär...
fr. 229,00 kr
MER INFORMATION5g choklad med lyxig prägling på pappret. Finns även som 30,5% kakao och 70% kakao...
fr. 1,75 kr
MER INFORMATIONVad du kommunicerar utåt är lika viktigt som hur du gör det. Kuben med ditt budska...
fr. 93,00 kr
MER INFORMATIONStandard chokladmynt med en prägling som en Norsk 10 kr, Guld folie.
fr. 317,00 kr
MER INFORMATION5g choklad som är perfekt till fikapausen. Finns även som 30,5% kakao och 52% kaka...
fr. 1,85 kr
MER INFORMATIONVad du kommunicerar utåt är lika viktigt som hur du gör det. Kuben med ditt budska...
fr. 87,00 kr
MER INFORMATIONChokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...
fr. 3,85 kr
MER INFORMATIONVill du att dina kunder, partners och medarbetare ska förknippa dig med kunskap, e...
fr. 2,65 kr
MER INFORMATIONKrämig mjölkchoklad som passar perfekt till kaffet med sin 30,5% kakaohalt. Finns ...
fr. 1,75 kr
MER INFORMATION100 g choklad med 70% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Här har du ett v...
fr. 23,00 kr
MER INFORMATION5g choklad med lyxig prägling på pappret. Finns även som 30,5% kakao och 52% kakao...
fr. 1,85 kr
MER INFORMATION5g choklad med lyxig prägling på pappret. Finns även som 52% kakao och 70% kakao. ...
fr. 1,75 kr
MER INFORMATIONChokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...
fr. 1,70 kr
MER INFORMATION100 g choklad med 52% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Här har du ett v...
fr. 21,00 kr
MER INFORMATIONChokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...
fr. 1,15 kr
MER INFORMATION25 g choklad med 70% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Här har du ett ve...
fr. 10,10 kr
MER INFORMATIONChoklad klassas som ett livsmedel och är baserad på kakaobönan, bönan kommer från kakaoträdet Theobroma cacaos frukt och smaksätts ofta med vanilj. Choklad tillverkas till en början till en vätska, pasta eller ett block som sedan används till andra livsmedel. Cacao har odlats av många kulturer under minst tre årtusenden i Mesoamerika. De äldsta bevisen på användning kan spåras till Mokaya Mexiko och Guatemala, med tecken på chokladdrycker som går tillbaka till 1900 f.kristus. I själva verket har de flesta Mesoamerikanska människorna gjort chokladdrycker sen urminnes tider, däribland Maya och aztekerna som gjorde det till en dryck som kallades Xocolatl. Ordet betyder bittert vatten, då fröna från kakaoträdet har en intensiv bitter smak och måste jäsas för att utveckla smak. Efter jäsning torkas bönorna, rengörs och rostas, skalet avlägsnas för att sedan producera kakaokärnor, som sedan mals till kakaomassa och blir ren choklad i grov form. Genom upphettning kan man få kakaomassan till en flytande form. Blockchoklad även kallad bitter choklad innehåller kakao och kakaosmör i varierande proportioner utan tillsatt socker. Mycket av den choklad som konsumeras i dag är en form av söt choklad, en kombination av fasta kakaobeståndsdelar, kakaosmör eller tillsatta vegetabiliska oljor, och socker. Mjölkchoklad är söt choklad som dessutom innehåller mjölkpulver eller kondenserad mjölk. Vit choklad innehåller kakaosmör, socker och mjölk, men inga fasta kakaobeståndsdelar. Choklad har blivit en av de mest populära typer av livsmedel och smaker i världen, och ett stort antal livsmedel som involverar choklad har skapats. Särskilt desserter inklusive kakor, puddingar, mousse, choklad brownies, och choklad chips. Många godis är fyllda med eller belagda med sötad choklad, även bars är belagda med choklad och äts som snacks. Gåvor av choklad gjutna i olika former som t.ex. ägg och hjärtan har blivit traditionella på vissa västerländska helgdagar, såsom påsk och Alla hjärtans dag. Choklad används också i kalla och varma drycker såsom chokladmjölk och varm choklad och i vissa alkoholhaltiga drycker, såsom creme de cacao. Kakao har sitt ursprung i Amerika men under de senaste åren har afrikanska nationer tagit en ledande roll i att producera kakao. Sedan 2000-talet producerar västra Afrika nästan två tredjedelar av världens kakao och Elfenbenskusten står för nästan hälften av det.
Flytande choklad blandas med kakaosmör i varierande mängder för att göra olika typer av choklad eller chokladkakor. De grundläggande blandningar av ingredienser för olika typer av choklad i storleksordningen högsta mängd kakaomassa först är:
Mörk choklad: socker, kakaosmör, kakaomassa och ibland vanilj.
Mjölkchoklad: socker, kakaosmör, kakaomassa, mjölk eller mjölkpulver och vanilj.
Vit choklad: socker, kakaosmör, mjölk eller mjölkpulver och vanilj
Vanligtvis tillsätts ett emulgeringsmedel såsom sojalecitin även om ett fåtal tillverkare föredrar att utesluta denna ingrediens för renhetsskäl och för att förbli GMO -fri, ibland på bekostnad av en perfekt slät konsistens. Vissa tillverkare använder nu PGPR, ett konstgjord emulgeringsmedel härrörande från ricinolja som tillåter dem att minska mängden kakaosmör med bibehållen känsla i munnen. Texturen är också starkt påverkad av behandling. Den dyrare chokladen tenderar att bearbetas längre och har således har en mjukare textur och känsla i munnen, oberoende huruvida emulgeringsmedel tillsätts. Olika tillverkare utveckla sina egna blandningar baserade på ovanstående formler, men varierande proportioner av de olika beståndsdelarna används. De finaste mörka choklad kakorna ska innehåller minst 70% kakao både fasta ämnen och smör, medan mjölkchoklad innehåller vanligtvis upp till 50%. Högkvalitativa vita choklad kakor innehåller endast ca 35% kakaosmör.
Fram till 16-talet, hade ingen europeisk någonsin hört talas om den populära drycken från det centrala och sydamerikanska folket. Christopher Columbus och hans son Ferdinand hade stött på kakaobönor på Columbus fjärde mission till Amerika den 15 augusti 1502 när han och hans besättning grep en stor infödings kanot som visade sig innehålla kakaobönor bland andra varor för handel. Spanska conquistadoren Hernán Cortés kan ha varit den första europén att möta den, eftersom den skummande drycken var en del i rutinen av efter middagen Montezuma. Medan Columbus hade tagit med sig kakaobönor tillbaka till Spanien, gjorde chokladen ingen inverkan för än spanska munkar introducerade den för den spanska domstolen efter den spanska erövringen av aztekerna. Då först importerades choklad till Europa och blev snabbt en domstols favorit. Den var fortfarande fungerade som en dryck, men spanjorerna tillsatte socker, såväl som honung, för att motverka dess naturliga bitterhet. Vanilj var också en populär tillsats, med peppar och andra kryddor som ibland används för att ge en illusion av en mer potent vaniljsmak. Vid 1602 hade choklad gjort sin väg från Spanien till Österrike och1662 hade biskopen i Rom förklarat att den religiösa fastan inte bröts genom att konsumera chokladdrycker. Hundra år senare var chokladen ordentligt etablerad och hade fått fotfäste i hela Europa.