Härliga chokladpraliner och chokladfudge direkt från chokladfabriken, fin och god choklad till bästa pris som gör alla glada. Choklad nyttigt eller bara gott, oavsett så har vi hela utbudet av billigt choklad godis och ni köper det enkelt online på nätet.
Chokladaskar och fint paketerad kvalité och lyxchoklad blir så uppskattad som gåva hos både kunder, anställda och personal inför de stora högtiderna. Chokladhjärtan inslagna i röd folie som present till alla hjärtans dag likaså. Eller varför inte den populära svensktillverkade Quatre Chokladen Inslagen i silverpapper och med ett omslag med Ert eget tryck. Den bästa av dyr choklad och dessutom gratis, blir såklart omtyckt av alla chokladälskare.
Här finns choklad för alla och i alla tänkbara smaker, den absolut mest populära av kombinationer är choklad med apelsin och mintchoklad. Men här finns också varianter som choklad med lakrits och choklad marshmallows, även god vit choklad och choklad nougat. All choklad går att få med Eget tryck och logo för Egen reklam att ge bort.
Till företag med extra höga krav på chokladen kan vi även erbjuda ekologisk choklad, laktos och glutenfri choklad, choklad utan socker och mjölk samt choklad utan nötter.
Självklar har vi inte bara choklad som godis, se allt vårt goda reklamgodis i kategorin godis under giveaways.
Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.
Chokladdoppade kolor med namnet Choko Jack är en oemotståndlig produkt som har sna...
fr. 172,00 kr
MER INFORMATIONBrevutskick! Hemleverans - ett effektivt och personligt sätt att skicka något gott...
fr. 79,00 kr
MER INFORMATIONKrämig choklad som passar perfekt till kaffet. Finns med 3 olika kakaohalter. Mins...
fr. 2,35 kr
MER INFORMATIONBrevutskick! Hemleverans - ett effektivt och personligt sätt att skicka något gott...
fr. 79,00 kr
MER INFORMATIONElizabeth Shaws härliga mint crisp finns i både mörk -och mjölkchoklad.
fr. 3,80 kr
MER INFORMATION25 g choklad av hög kvalitet med eget reklamtryck. Välj mellan guld eller silver f...
fr. 12,50 kr
MER INFORMATIONElizabeth Shaws härliga mint crisp finns i både mörk -och mjölkchoklad.
fr. 3,80 kr
MER INFORMATIONBrevutskick! Hemleverans - ett effektivt och personligt sätt att skicka något gott...
fr. 85,00 kr
MER INFORMATIONTvista till ditt budskap - tryck upp det på vår svensktillverkade choklad. Förstär...
fr. 272,00 kr
MER INFORMATIONMarabou chokladkaka packas in i egentryckt ask!
fr. 37,00 kr
MER INFORMATIONVåra populära chokladbitar är perfekta för att profilera ditt företag internt, vid...
fr. 3,95 kr
MER INFORMATIONMarabou chokladkaka packas in i egentryckt ask!
fr. 59,00 kr
MER INFORMATIONCellofanpåse med guldband - Blandade Chokladkulor. Vikt: 100gr. Kan beställas med ...
fr. 58,00 kr
MER INFORMATIONVåra populära chokladbitar är perfekta för att profilera ditt företag internt, vid...
fr. 3,95 kr
MER INFORMATIONChokladlinser i söt glasbehållare. Innehåller 40 gram choklad.
fr. 23,50 kr
MER INFORMATIONVill du att dina kunder, partners och medarbetare ska förknippa dig med kunskap, e...
fr. 3,20 kr
MER INFORMATIONChokladmedalj med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida.
fr. 14,85 kr
MER INFORMATIONMjölkchokladhjärtan med chokladfyllning i röd folie. Trevlig present på alla hjärt...
fr. 184,00 kr
MER INFORMATIONVill du att dina kunder, partners och medarbetare ska förknippa dig med kunskap, e...
fr. 3,75 kr
MER INFORMATIONTvista till ditt budskap - tryck upp det på vår svensktillverkade choklad. Förstär...
fr. 294,00 kr
MER INFORMATIONVad du kommunicerar utåt är lika viktigt som hur du gör det. Kuben med ditt budska...
fr. 163,00 kr
MER INFORMATIONChokladmedalj med guld folie. Standard tryck: Nr 1 med lagerkrans. Säljes endast i...
fr. 750,00 kr
MER INFORMATION5g choklad med lyxig prägling på pappret. Minsta antal är 5000st per smak och desi...
fr. 2,75 kr
MER INFORMATIONVåra populära chokladkvadrater är perfekta för att profilera ditt företag internt,...
fr. 3,15 kr
MER INFORMATIONEn kärleksfull chokladbox med Sveriges mest klassiska kondisbitar i form av chokla...
fr. 69,00 kr
MER INFORMATIONChokladpengar med präglat tryck - ger en riktig pengakänsla.
fr. 6,75 kr
MER INFORMATIONVåra populära chokladkvadrater är perfekta för att profilera ditt företag internt,...
fr. 2,15 kr
MER INFORMATION100 g choklad av hög kvalitet med eget reklamtryck. Minsta antal är 1000st per sma...
fr. 30,90 kr
MER INFORMATIONEn kärleksfull godisbox med Sveriges mest mest sålda lösgodis i en vacker presentb...
fr. 69,00 kr
MER INFORMATIONLyxig vegansk chokladkaka med bitar av choklad perfekt för chokladälskaren. Varje ...
fr. 69,00 kr
MER INFORMATIONTwistad chokladöverdragen smörkola, riktigt svår att motstå - en av våra storsälja...
fr. 215,00 kr
MER INFORMATIONLyx Choklad Praliner i röd hattask med rött band. Vikt: 180gr. Kan beställas med e...
fr. 189,00 kr
MER INFORMATIONBlandade Chokladkulor i röd hattask med rött band. Vikt: 115gr. Kan beställas med ...
fr. 96,00 kr
MER INFORMATIONCoca Lyx Choklad Praliner, 18 st. Kommer i en elegant svart förpackning. Vikt: 200...
fr. 170,00 kr
MER INFORMATIONLyx Choklad Praliner i svart hattask med svart band. Vikt: 500gr. Kan beställas me...
fr. 445,00 kr
MER INFORMATIONCoca Lyx Choklad Praliner, 9 st. Kommer i en elegant svart förpackning. Vikt: 100g...
fr. 98,00 kr
MER INFORMATIONChoklad klassas som ett livsmedel och är baserad på kakaobönan, bönan kommer från kakaoträdet Theobroma cacaos frukt och smaksätts ofta med vanilj. Choklad tillverkas till en början till en vätska, pasta eller ett block som sedan används till andra livsmedel. Cacao har odlats av många kulturer under minst tre årtusenden i Mesoamerika. De äldsta bevisen på användning kan spåras till Mokaya Mexiko och Guatemala, med tecken på chokladdrycker som går tillbaka till 1900 f.kristus. I själva verket har de flesta Mesoamerikanska människorna gjort chokladdrycker sen urminnes tider, däribland Maya och aztekerna som gjorde det till en dryck som kallades Xocolatl. Ordet betyder bittert vatten, då fröna från kakaoträdet har en intensiv bitter smak och måste jäsas för att utveckla smak. Efter jäsning torkas bönorna, rengörs och rostas, skalet avlägsnas för att sedan producera kakaokärnor, som sedan mals till kakaomassa och blir ren choklad i grov form. Genom upphettning kan man få kakaomassan till en flytande form. Blockchoklad även kallad bitter choklad innehåller kakao och kakaosmör i varierande proportioner utan tillsatt socker. Mycket av den choklad som konsumeras i dag är en form av söt choklad, en kombination av fasta kakaobeståndsdelar, kakaosmör eller tillsatta vegetabiliska oljor, och socker. Mjölkchoklad är söt choklad som dessutom innehåller mjölkpulver eller kondenserad mjölk. Vit choklad innehåller kakaosmör, socker och mjölk, men inga fasta kakaobeståndsdelar. Choklad har blivit en av de mest populära typer av livsmedel och smaker i världen, och ett stort antal livsmedel som involverar choklad har skapats. Särskilt desserter inklusive kakor, puddingar, mousse, choklad brownies, och choklad chips. Många godis är fyllda med eller belagda med sötad choklad, även bars är belagda med choklad och äts som snacks. Gåvor av choklad gjutna i olika former som t.ex. ägg och hjärtan har blivit traditionella på vissa västerländska helgdagar, såsom påsk och Alla hjärtans dag. Choklad används också i kalla och varma drycker såsom chokladmjölk och varm choklad och i vissa alkoholhaltiga drycker, såsom creme de cacao. Kakao har sitt ursprung i Amerika men under de senaste åren har afrikanska nationer tagit en ledande roll i att producera kakao. Sedan 2000-talet producerar västra Afrika nästan två tredjedelar av världens kakao och Elfenbenskusten står för nästan hälften av det.
Flytande choklad blandas med kakaosmör i varierande mängder för att göra olika typer av choklad eller chokladkakor. De grundläggande blandningar av ingredienser för olika typer av choklad i storleksordningen högsta mängd kakaomassa först är:
Mörk choklad: socker, kakaosmör, kakaomassa och ibland vanilj.
Mjölkchoklad: socker, kakaosmör, kakaomassa, mjölk eller mjölkpulver och vanilj.
Vit choklad: socker, kakaosmör, mjölk eller mjölkpulver och vanilj
Vanligtvis tillsätts ett emulgeringsmedel såsom sojalecitin även om ett fåtal tillverkare föredrar att utesluta denna ingrediens för renhetsskäl och för att förbli GMO -fri, ibland på bekostnad av en perfekt slät konsistens. Vissa tillverkare använder nu PGPR, ett konstgjord emulgeringsmedel härrörande från ricinolja som tillåter dem att minska mängden kakaosmör med bibehållen känsla i munnen. Texturen är också starkt påverkad av behandling. Den dyrare chokladen tenderar att bearbetas längre och har således har en mjukare textur och känsla i munnen, oberoende huruvida emulgeringsmedel tillsätts. Olika tillverkare utveckla sina egna blandningar baserade på ovanstående formler, men varierande proportioner av de olika beståndsdelarna används. De finaste mörka choklad kakorna ska innehåller minst 70% kakao både fasta ämnen och smör, medan mjölkchoklad innehåller vanligtvis upp till 50%. Högkvalitativa vita choklad kakor innehåller endast ca 35% kakaosmör.
Fram till 16-talet, hade ingen europeisk någonsin hört talas om den populära drycken från det centrala och sydamerikanska folket. Christopher Columbus och hans son Ferdinand hade stött på kakaobönor på Columbus fjärde mission till Amerika den 15 augusti 1502 när han och hans besättning grep en stor infödings kanot som visade sig innehålla kakaobönor bland andra varor för handel. Spanska conquistadoren Hernán Cortés kan ha varit den första europén att möta den, eftersom den skummande drycken var en del i rutinen av efter middagen Montezuma. Medan Columbus hade tagit med sig kakaobönor tillbaka till Spanien, gjorde chokladen ingen inverkan för än spanska munkar introducerade den för den spanska domstolen efter den spanska erövringen av aztekerna. Då först importerades choklad till Europa och blev snabbt en domstols favorit. Den var fortfarande fungerade som en dryck, men spanjorerna tillsatte socker, såväl som honung, för att motverka dess naturliga bitterhet. Vanilj var också en populär tillsats, med peppar och andra kryddor som ibland används för att ge en illusion av en mer potent vaniljsmak. Vid 1602 hade choklad gjort sin väg från Spanien till Österrike och1662 hade biskopen i Rom förklarat att den religiösa fastan inte bröts genom att konsumera chokladdrycker. Hundra år senare var chokladen ordentligt etablerad och hade fått fotfäste i hela Europa.