Choklad

Härliga chokladpraliner och chokladfudge direkt från chokladfabriken, fin och god choklad till bästa pris som gör alla glada. Choklad nyttigt eller bara gott, oavsett så har vi hela utbudet av billigt choklad godis och ni köper det enkelt online på nätet.

Chokladpresenter & Chokladgåvor

Chokladaskar och fint paketerad kvalité och lyxchoklad blir så uppskattad som gåva hos både kunder, anställda och personal inför de stora högtiderna. Chokladhjärtan inslagna i röd folie som present till alla hjärtans dag likaså. Eller varför inte den populära svensktillverkade Quatre Chokladen Inslagen i silverpapper och med ett omslag med Ert eget tryck. Den bästa av dyr choklad och dessutom gratis, blir såklart omtyckt av alla chokladälskare.

Reklamchoklad med tryck

Här finns choklad för alla och i alla tänkbara smaker, den absolut mest populära av kombinationer är choklad med apelsin och mintchoklad. Men här finns också varianter som choklad med lakrits och choklad marshmallows, även god vit choklad och choklad nougat. All choklad går att få med Eget tryck och logo för Egen reklam att ge bort.

Företagschoklad

Till företag med extra höga krav på chokladen kan vi även erbjuda ekologisk choklad, laktos och glutenfri choklad, choklad utan socker och mjölk samt choklad utan nötter.

Självklar har vi inte bara choklad som godis, se allt vårt goda reklamgodis i kategorin godis under giveaways.


Använd våran gratistjänst Fri skiss / offert och få: Fria skissförslag på valfria produkter med eget tryck och logo. Sök er fram till önskad produkt och välj färg. Tryck sedan på knappen Fri skiss / offert och ladda upp Er logo. Kort därefter bifogas ett kostnadsfritt skissförslag med pris i pdf-format till Er mail.


34 produkter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bregmos
Tvistad choklad
Tvistad choklad

Tvistad Choklad med reklamtryck. Små chokladbitar tillverkade i vår egna fabrik. F...

fr. 205,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Verganis blandade praliner
Verganis blandade praliner

4 kg blandade smaker för omgående leverans. Utsökta praliner i goda smaker. Tillve...

fr. 119,00 kr

MER INFORMATION
Quatre
Quatre Chocolat
Quatre Chocolat

Svensktillverkad choklad! Perfekt att bjuda på i kaffepausen. Finns i två smaker. ...

fr. 1,95 kr

MER INFORMATION
5 g choklad. Med prägling
5 g choklad. Med prägling

5 g choklad med egen prägling på pappret. Finns i olika kakaohalter: 30,5% kakao, ...

fr. 1,65 kr

MER INFORMATION
5 g choklad. 52% kakao med mint, 70% kakao
5 g choklad. 52% kakao med mint, 70% kakao

5 g choklad som är perfekt till fikapausen. Finns i olika kakaohalter: 52% kakao m...

fr. 1,65 kr

MER INFORMATION
75 mm medalj med mjölkchokladsmak
75 mm medalj med mjölkchokladsmak

Choklad guldmedalj med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ...

fr. 11,65 kr

MER INFORMATION
Punschruller med marsipansmak
Punschruller med marsipansmak

Dammsugare/punsch rulle i flowpack med eget reklamtryck.

fr. 8,45 kr

MER INFORMATION
Fairtrade/Ekologisk 5 g choklad. 39,6% kakao, 70,9..
Fairtrade/Ekologisk 5 g choklad. 39,6% kakao, 70,9..

Fairtrade/Ekologisk 5 g choklad med 39,6% kakao eller 70,9% kakao av hög kvalitet ...

fr. 2,20 kr

MER INFORMATION
Guldtacka med mjölkchokladsmak
Guldtacka med mjölkchokladsmak

Choklad guldtacka med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man h...

fr. 3,40 kr

MER INFORMATION
5 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao
5 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao

5 g choklad som är perfekt till fikapausen. Finns i olika kakaohalter: 30,5% kakao...

fr. 1,55 kr

MER INFORMATION
Mintkaka
Mintkaka

Mintkaka som packas i flowpack med eget reklamtryck.

fr. 4,60 kr

MER INFORMATION
38 mm mjölkchokladmynt
38 mm mjölkchokladmynt

Chokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...

fr. 1,55 kr

MER INFORMATION
Chokladhjärtan
Chokladhjärtan

Mjölkchokladhjärtan med chokladfyllning i rödfolie trevlig present på alla hjärtan...

fr. 190,00 kr

MER INFORMATION
28 mm mjölkchokladmynt
28 mm mjölkchokladmynt

Chokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...

fr. 1,05 kr

MER INFORMATION
55 mm mjölkchokladmynt
55 mm mjölkchokladmynt

Chokladmynt med folie. Mjölkchoklad med egen prägling på en sida. Vill man ha präg...

fr. 3,80 kr

MER INFORMATION
25 g choklad. 70% kakao
25 g choklad. 70% kakao

25 g choklad med 70% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Tryckes i PMS ell...

fr. 9,05 kr

MER INFORMATION
Mintpralin
Mintpralin

Chokladpralin med mintfyllning. Mintpralin med eget reklamtryck.

fr. 147,00 kr

MER INFORMATION
100 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao
100 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao

100 g choklad med 30,5% kakao eller 52% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck...

fr. 20,00 kr

MER INFORMATION
100 g choklad. 70% kakao
100 g choklad. 70% kakao

100 g choklad med 70% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck. Tryckes i PMS el...

fr. 22,00 kr

MER INFORMATION
Pralinkulor
Pralinkulor

Twistade fyllda pralinkulor med eget reklamtryck på cellofanen.

fr. 223,00 kr

MER INFORMATION
25 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao
25 g choklad. 30,5% kakao, 52% kakao

25 g choklad med 30,5% kakao eller 52% kakao av hög kvalitet med eget reklamtryck....

fr. 8,65 kr

MER INFORMATION
28 mm Svensk 5:- med mjölkchokladsmak
28 mm Svensk 5:- med mjölkchokladsmak

Standard chokladmynt med en prägling som en Svensk 5 kr, Guld folie.

fr. 328,00 kr

MER INFORMATION
22 mm Svensk 10:- med mjölkchokladsmak
22 mm Svensk 10:- med mjölkchokladsmak

Standard chokladmynt med prägling som en Svensk 10 kr, Guld folie.

fr. 328,00 kr

MER INFORMATION
28 mm Norsk 10:- med mjölkchokladsmak
28 mm Norsk 10:- med mjölkchokladsmak

Standard chokladmynt med en prägling som en Norsk 10 kr, Guld folie.

fr. 328,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Chocolat du Nord
Chocolat du Nord

Chokladpraliner för uppskattning. 16 praliner

fr. 115,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Chocobar
Chocobar

Chocobaren förpackas i papper som alltid trycks i fyrfärg. Det möjliggör för ett n...

fr. 4,75 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Crema Chocolate
Crema Chocolate

Fyllda praliner i lyxigt inbjudande omslag.

fr. 151,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Fönsterskrin med mörk choklad
Fönsterskrin med mörk choklad

Välbalanserad mörk choklad i julinspirerande former

fr. 122,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Gåvoask Mörk Choklad
Gåvoask Mörk Choklad

Julchokladask - klar att öppna och bjuda direkt. Svenkstillverkad choklad.

fr. 60,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Chokladbitar med julmotiv
Chokladbitar med julmotiv

Perfekt som gåva eller komplement till julklapparna

fr. 189,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Hot Chocolate
Hot Chocolate

Höj stämningen med choklad och Marshmallows

fr. 47,60 kr

MER INFORMATION
Chokladägg i cellofan påse
Chokladägg i cellofan påse

Nougatfyllda chokladägg i cellofanpåse. Eget reklamtryck på etiketten som är 60 mm...

fr. 59,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
White Passion
White Passion

Vita chokladöverdragna praliner med två härliga smaker

fr. 135,00 kr

MER INFORMATION
Bregmos
Vergani Assorted
Vergani Assorted

Bästsäljande praliner från chokladspecialisten Vergani

fr. 119,00 kr

MER INFORMATION

Choklad Fakta & dess Ursprung

Choklad klassas som ett livsmedel och är baserad på kakaobönan, bönan kommer från kakaoträdet Theobroma cacaos frukt och smaksätts ofta med vanilj. Choklad tillverkas till en början till en vätska, pasta eller ett block som sedan används till andra livsmedel. Cacao har odlats av många kulturer under minst tre årtusenden i Mesoamerika. De äldsta bevisen på användning kan spåras till Mokaya Mexiko och Guatemala, med tecken på chokladdrycker som går tillbaka till 1900 f.kristus. I själva verket har de flesta Mesoamerikanska människorna gjort chokladdrycker sen urminnes tider, däribland Maya och aztekerna som gjorde det till en dryck som kallades Xocolatl. Ordet betyder bittert vatten, då fröna från kakaoträdet har en intensiv bitter smak och måste jäsas för att utveckla smak. Efter jäsning torkas bönorna, rengörs och rostas, skalet avlägsnas för att sedan producera kakaokärnor, som sedan mals till kakaomassa och blir ren choklad i grov form. Genom upphettning kan man få kakaomassan till en flytande form. Blockchoklad även kallad bitter choklad innehåller kakao och kakaosmör i varierande proportioner utan tillsatt socker. Mycket av den choklad som konsumeras i dag är en form av söt choklad, en kombination av fasta kakaobeståndsdelar, kakaosmör eller tillsatta vegetabiliska oljor, och socker. Mjölkchoklad är söt choklad som dessutom innehåller mjölkpulver eller kondenserad mjölk. Vit choklad innehåller kakaosmör, socker och mjölk, men inga fasta kakaobeståndsdelar. Choklad har blivit en av de mest populära typer av livsmedel och smaker i världen, och ett stort antal livsmedel som involverar choklad har skapats. Särskilt desserter inklusive kakor, puddingar, mousse, choklad brownies, och choklad chips. Många godis är fyllda med eller belagda med sötad choklad, även bars är belagda med choklad och äts som snacks. Gåvor av choklad gjutna i olika former som t.ex. ägg och hjärtan har blivit traditionella på vissa västerländska helgdagar, såsom påsk och Alla hjärtans dag. Choklad används också i kalla och varma drycker såsom chokladmjölk och varm choklad och i vissa alkoholhaltiga drycker, såsom creme de cacao. Kakao har sitt ursprung i Amerika men under de senaste åren har afrikanska nationer tagit en ledande roll i att producera kakao. Sedan 2000-talet producerar västra Afrika nästan två tredjedelar av världens kakao och Elfenbenskusten står för nästan hälften av det.

Chokladens Innehåll, Ingredienser & Ämnen

Flytande choklad blandas med kakaosmör i varierande mängder för att göra olika typer av choklad eller chokladkakor. De grundläggande blandningar av ingredienser för olika typer av choklad i storleksordningen högsta mängd kakaomassa först är:
Mörk choklad: socker, kakaosmör, kakaomassa och ibland vanilj.
Mjölkchoklad: socker, kakaosmör, kakaomassa, mjölk eller mjölkpulver och vanilj.
Vit choklad: socker, kakaosmör, mjölk eller mjölkpulver och vanilj
Vanligtvis tillsätts ett emulgeringsmedel såsom sojalecitin även om ett fåtal tillverkare föredrar att utesluta denna ingrediens för renhetsskäl och för att förbli GMO -fri, ibland på bekostnad av en perfekt slät konsistens. Vissa tillverkare använder nu PGPR, ett konstgjord emulgeringsmedel härrörande från ricinolja som tillåter dem att minska mängden kakaosmör med bibehållen känsla i munnen. Texturen är också starkt påverkad av behandling. Den dyrare chokladen tenderar att bearbetas längre och har således har en mjukare textur och känsla i munnen, oberoende huruvida emulgeringsmedel tillsätts. Olika tillverkare utveckla sina egna blandningar baserade på ovanstående formler, men varierande proportioner av de olika beståndsdelarna används. De finaste mörka choklad kakorna ska innehåller minst 70% kakao både fasta ämnen och smör, medan mjölkchoklad innehåller vanligtvis upp till 50%. Högkvalitativa vita choklad kakor innehåller endast ca 35% kakaosmör.

Chokladens Historia

Fram till 16-talet, hade ingen europeisk någonsin hört talas om den populära drycken från det centrala och sydamerikanska folket. Christopher Columbus och hans son Ferdinand hade stött på kakaobönor på Columbus fjärde mission till Amerika den 15 augusti 1502 när han och hans besättning grep en stor infödings kanot som visade sig innehålla kakaobönor bland andra varor för handel. Spanska conquistadoren Hernán Cortés kan ha varit den första europén att möta den, eftersom den skummande drycken var en del i rutinen av efter middagen Montezuma. Medan Columbus hade tagit med sig kakaobönor tillbaka till Spanien, gjorde chokladen ingen inverkan för än spanska munkar introducerade den för den spanska domstolen efter den spanska erövringen av aztekerna. Då först importerades choklad till Europa och blev snabbt en domstols favorit. Den var fortfarande fungerade som en dryck, men spanjorerna tillsatte socker, såväl som honung, för att motverka dess naturliga bitterhet. Vanilj var också en populär tillsats, med peppar och andra kryddor som ibland används för att ge en illusion av en mer potent vaniljsmak. Vid 1602 hade choklad gjort sin väg från Spanien till Österrike och1662 hade biskopen i Rom förklarat att den religiösa fastan inte bröts genom att konsumera chokladdrycker. Hundra år senare var chokladen ordentligt etablerad och hade fått fotfäste i hela Europa.


Välj din typ av X-artikel